Most olvasott cikk
Gidái után síró kecske miatt riasztották a rendőrséget

Gidái után síró kecske miatt riasztották a rendőrséget

gidái után síró kecske miatt riasztották a rendőrséget Kanadában

Ismétlődő segélykéréseket hallva hívta valaki a rendőrséget Kanadában. A helyszínen kiderült, hogy egy kecske sírt a kicsinyei után. A tejipari kizsákmányolás leggyakoribb áldozatai a tehenek, nem szabad azonban megfeledkezni a kecskékről sem, akiket szintén elválasztanak a gidáiktól, hogy aztán értékesíthessék a tejüket.

A kanadai British Columbia rendőrségére vérfagyasztó riasztás futott be a közelmúltban. Azzal telefonált be a bejelentő, hogy valaki lezuhanhatott egy szikláról a Vancouver-sziget keleti partjainál fekvő Quadra-szigeten. Ezt a következtetést azt követően vonta le, hogy hallotta, amint a bajbajutott több alkalommal is segítségért kiáltott.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, kiderült, hogy a kiáltások valójában nem embertől, hanem kecskétől származtak. A közeli farmon dolgozó gazda elmagyarázta a kiérkezett hatósági személyeknek, hogy az anyaállat a kicsinyeiért sírt.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a kiáltások valóban úgy hangzottak, mintha valaki segítségért kiabálna. Szerencsére azonban meg tudták erősíteni, hogy minden rendben van, és a kecskeanyán kívül senki sem volt bajban

számolt be a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (Royal Canadian Mounted Police, RCMP) a hivatalos honlapján az esetről.

A kecske márpedig bajban volt

Megeshet, hogy a hatóságok úgy ítélték meg, hogy ez egy mókás történet, amelyről óvatos vicceskedéssel adhatnak hírt. Valójában azonban bármely – a tejipar által kizsákmányolt – állat folyamatos stresszhelyzetben él amiatt, hogy újra és újra elválasztják őt kicsinyeitől.

A viccelődés hátterében persze akár tudatlanság is állhatna. Hiszen egy közelmúltban publikált, Nagy-Britanniában elkészített felmérés alapján a megkérdezettek 41 százaléka tudta csak, hogy a teheneknek vemhesnek kell lenniük és borjút kell szülniük ahhoz, hogy tejet termeljenek. Még kisebb részük, 27 százalék volt mindössze tisztában azzal, hogy a borjakat születésük után rendszerint elszakítják az anyjuktól, hogy megöljék vagy elkülönítve tartsák őket.

Ebben az esetben azonban nyilvánvaló, hogy a rendőrök tisztában voltak a helyzettel, hiszen a gazda tájékoztatta őket. Ezt követően mégis úgy döntöttek, hogy egy humorosnak szánt közleményt hoznak a nyilvánosságra az esetről.

Csak az Egyesült Államokban mintegy 9,4 millió tejelő tehén él. Az Egyesült Királyságban pedig körülbelül 2,6 millió. A tejelő kecskék globális állománya 2017-ben mintegy 218 millió volt, és a kecsketej és a sajtok iránti kereslet növekedésével egyre nő.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.