Kapros csicseriborsó saláta (vegán, gluténmentes)

Kapros csicseriborsó saláta recept (vegán)

Ezzel a recepttel a salátát kiemeljük a monoton, ízetlen köret sztereotípiájából: ez a csicseriborsó saláta minden, csak nem unalmas, és bár tálalható más fogásokkal, egyedül is megállja a helyét a vacsoraasztalon.

Összetevők

Két adaghoz

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 3-4 evőkanál vegán majonéz
  • 2 db 6-9 cm-es csemegeuborka kis kockákra vágva
  • ½ fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál friss kapor apróra vágva
  • 1 evőkanál citromlé (citromból, nem flakonból)
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Az apróra vágott lilahagymát sózd le, és tedd félre legalább tíz percre.
  2. A csicseriborsó egyik felét törd össze villával, a másik felét hagyd egészben, majd keverd össze a kockára vágott uborkával, kaporral, citromlével, sóval, frissen őrölt borssal, dijoni mustárral és majonézzel.
  3. Öblítsd át a lilahagymát, majd keverd hozzá a salátához.

Tipp: Önmagában, köretként vagy pirítósra halmozva is finom, de szendvicsbe téve, friss csírával tökéletes útravalónak is.

Variációk: ha az ebben a variációban domináló két összetevőt, a csemegeuborkát és a kaprot kihagyod, többféle ízvilág felé is elviheted a salátát: tehetsz bele almát és mazsolát; fekete só hozzáadásával a tojássaláta ízét idézheted fel vele; a majonézbe curry fűszerkeveréket keverve pedig isteni ázsiai jellegű ételt kaphatsz. Ha pedig kerülöd az olajos ételeket, majonéz helyett használhatsz növényi joghurtot is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.