Most olvasott cikk
Kigyulladt egy állattartó telep Hódmezővásárhelyen, 240 sertés bent égett

Kigyulladt egy állattartó telep Hódmezővásárhelyen, 240 sertés bent égett

Hódmezővásárhely kigyulladt állattartó telep

Több épület is kigyulladt egy hódmezővásárhelyi állattartó telepen csütörtök délután. A helyi és környékbeli tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, hogy megakadályozzák tűz továbbterjedését – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy körülbelül száz méter hosszú istálló Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben. Az esethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik öt vízsugárral oltják a lángokat.

A helyszínre orosházi, szentesi, makói, csongrádi és szegedi hivatásos egységeket is riasztottak. Időközben mezőkovácsházi és békéscsabai hivatásos egységek is a helyszínre tartanak.

Molnár Krisztina a Promenad24-nek úgy nyilatkozott:

8 város mintegy 50 tűzoltója kezdte meg az oltást vagy vett részt a mentésben. A telephely istállóiban mintegy 270 sertést tartottak, közülük csak 30 maradt életben. A tűzoltók több mint 30 szarvasmarhát is kimenekítettek a lángokból, és megakadályozták hogy a tűz további épületekre is átterjedjen. Az anyagi kár ennek ellenére óriási, a mentési munkálatok 20 óra előtt még zajlottak.

Az állattartó telepeken kialakult tüzek több millió állat halálát okozzák világszerte. Állatjogi aktivisták szerint az állattartás és tenyésztés jelenlegi formája erősen hozzájárul ahhoz, hogy az ilyen, és ehhez hasonló katasztrófák idején az állatok nagy részének esélyük sincs megmenekülni, ugyanis szűkös helyen, elzárva, szabadságuktól megfosztva élnek, hogy a tenyésztők kielégítsék a fogyasztók igényeit.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.