Most olvasott cikk
Gordon Ramsay legújabb éttermében a húsmentes fogások dominálnak

Gordon Ramsay legújabb éttermében a húsmentes fogások dominálnak

A világhírű sztárszakács, Gordon Ramsay az Egyesült Államok fővárosában nyitotta meg legújabb Hell’s Kitchen éttermét, a menü pedig tőle szokatlan mennyiségben tartalmaz vegetáriánus és vegán fogásokat.

Gordon Ramsay sokáig előszeretettel köszörülte nyelvét a vegánokon és űzött belőlük csúfot az interneten, ám az utóbbi időben mintha sokkal pozitívabban viszonyulna az ideológiához. Tavaly például addig is elmerészkedett, hogy egy országos csatornán adott hangot véleményének, miszerint imádja a vegán ételeket.

A féltve őrzött és nehezen felvállalt titkot a Master Chef főzőműsor első vegán kihívását felvonultató adásában osztotta meg a világgal, aminek ő volt az aktuális sztárvendége.

Gordon Ramsay egyre növekvő szimpátiájának újabb állomása lehet a Washingtonban nyílt Hell’s Kitchen étterem. A kendőzetlen megnyilvánulásairól ismert szakács legújabb, 1.400 négyzetméteres vendéglőjében ugyanis már fölénybe kerültek a húsmentes fogások. Az étterem menüjének 60%-a vegetáriánus, vagy egyenesen vegán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gordon Ramsay Hell’s Kitchen (@hellskitchen) által megosztott bejegyzés

Az új étterem nem csak ebben lóg ki a sorból. Ez az első olyan Hell’s Kitchen, ami nem egy kaszinóban, vagy szállodában található. Valamint itt van egyedül kifejezetten vegetáriánus, vagy vegán gourmet menü, ami több fogásból állt.

Washington csodálatos város, lenyűgöző történelemmel és kulináris színtérrel. Évek óta várok már erre, szóval nem is lehetnék boldogabb, hogy végre megnyithatunk

– adott hangot örömének a séf.

A kínálatban szerepel tofuból készült serpenyős kagyló, vegán rizottó, és arany céklasaláta vegán joghurttal, kumkvattal, pisztácia granolával, fehér balzsamecettel is.

Cékla Wellington / Fotó: Hell’s Kitchen

Egyre bővülő vegán kínálat Gordon Ramsay éttermeiben

A sztárséf nem csak Hell’s Kitchen néven üzemeltet étteremláncot. Vannak pizzériái, hamburgerezői, steakházai. Az államokban húsz, világszerte pedig ötven étterem tartozik az érdekeltségébe.

A kínálat „vegánosítását” 2018-ban kezdte, amikor a londoni Gordon Ramsay Street Pizza (jelenleg Bread Street Kitchen) kínálatát vegán pizzával egészítette ki. 2019-ben az akkori Veganuary alkalmából már vegán menüt is kínált ugyanitt.

Chicagoi burgerezőjében (Gordon Ramsay Burger), ahol nyolc különleges burgerköltemény közül lehet választani, vegán hamburger is szerepel az étlapon.

A washingtoni étterem természetesen továbbra is kínál húsos fogásokat és talán nem lenne okos dolog lélegzet-visszatartva várni, hogy a közeljövőben egy teljesen vegán Hell’s Kitchen étterem nyíljon valahol a világon, de az egykor vegánokon élcelődő szakács láthatóan egyre barátságosabban viszonyul a növényi alapú reformhoz.

(VegNews)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.