Most olvasott cikk
Gordon Ramsay: bevallom, valójában imádom a vegán ételeket

Gordon Ramsay: bevallom, valójában imádom a vegán ételeket

Gordon Ramsey vallomása - imádja a vegán ételeket

A sztárséf Gordon Ramsay 20 év után érkezett el arra a pontra, hogy nyilvánosan bevallja: nagyon is szereti a vegán fogásokat.

Ramsay-t, aki hosszú ideje kritizálta a vegán mozgalmat, valószínűleg feleslegesen keresnénk a következő PETA állatjogi megmozdulásán, és ha belenéznénk a hűtőjébe, még mindig jó eséllyel találnánk benne állati eredetű termékeket, de egy valami tagadhatatlan. Az egykor a vegánokon élcelődő véresszájú mesterszakács az utóbbi években nagy változáson ment keresztül, ami a vegán mozgalommal kapcsolatos véleményét illeti.

A Master Chef: Back to Win a híres főzőműsor legújabb iterációja, melyben az egykori versenyzők kapnak egy új esélyt arra, hogy még egyszer megmutathassák, mit is tudnak.

Ennek a műsornak a vendége volt Ramsay, és a tőle megszokott módon nem volt hiány izgalomból és feszültségből. Miközben az összegyűlt versenyzők számára magyarázta a feladatot – ami stílusos módon a verseny legelső vegán kihívása volt – megjegyezte, hogy van egy hatalmas titka.

Egy akkora titok, amit szinte fél országos csatornán bejelenteni.

A versenyzők érthető módon megszeppentek, senki sem tudta, mire számítson. Többen viccesen meg is jegyezték, hogy ez egy biztonságos hely, itt nyugodtan elmondhat mindent, és bármi is legyen az, támogatni fogják.

Ennyi év után végre bevallhatom, valójában imádom a vegán ételeket.

– oldotta fel a feszültséget a sztárséf mindenki legnagyobb megdöbbenésére.

A versenyzők nagy része nem is akarta elhinni, amit hall. Volt, aki csak annyit kérdezett, hogy komolyan mondja-e, de akadt olyan is, aki azt mondta, “ez olyan, mint egy rémálom.”

A szakács a vallomást azzal egészítette ki, hogy 20 évébe telt, mire eljutott addig, hogy felismerje ezt, és ebben nagyon sokat segítettek neki a gyermekei. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy számára egyáltalán nem végleges döntés a vegán étrend.

Gordon Ramsay viszonya a veganizmussal

Teljesen jogosan lepődik meg mindenki, aki ismeri a szakács stílusát és régóta követi a közösségi fiókjait. A vegánok előszeretettel szerepeltek Ramsay célkeresztjében, sokszor voltak csipkelődéseinek, beszólásainak elszenvedői.

Egy alkalommal PETA tagjaként jellemezte magát Twitteren, majd kifejtette, hogy ebben az esetben a PETA a People Eating Tasty Animals rövidítése, vagyis Emberek Ízletes Állatokat Esznek. Olyan is előfordult, hogy amikor valaki azt kérdezte tőle, mire allergiás, egyszerűen csak annyit válaszolt, hogy a vegánokra.

2018-ban azonban váratlanul érkezett részéről a Twitter poszt, amiben szűkszavúan csak annyit írt, “adni fogok ennek a vegán dolognak egy esélyt. Igen srácok, jól hallottátok!”. Ezután minden megváltozott, hiszen volt rá példa, hogy a TV-ben, élő adásban védte meg Piers Morgannal szemben a vegán mozgalom fejlődését, amikor úgy nyilatkozott:

A veganizmus egyre népszerűbb, ezt tudomásul kell vennünk, csak így tudunk alkalmazkodni.

(People)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.