Tökéletes főétel egy csaldi ebédre vagy vacsorára. A fenyőmag (mely a fenyőfélék ehető magja) hozzáad egy kis bónusz fehérjét is, illetve A- és C vitaminban gazdag vegán étel, amit a gluténérzékenyek miatt kifejezetten gluténmentes tésztából készítünk. Az íze tökéletes, tápláló és garantált siker a tésztaimádók körében. Jó étvágyat!


Összefoglaló

Elkészítési idő (össz.): 30 perc

Kategória: Főétel

Típus: Gluténmentes, vegán, olasz konyha

Adag: 4 főre


Hozzávalók:

  • Karfiol:
    • 1 kisebb fej karfiol (580 gr) megtisztítva, kisebb rózsáira szedve
    • 2-3 ek olivaolaj
    • 3 gerezd fokhagyma összetörve
    • ¼ tk chili pehely
    • ¼ tk só
  • Tészta:
    • 480 ml zöldség alaplé
    • 340 gr glutén- és tojásmentes száraztészta
    • 60 ml olivaolaj
    • 3 gerezd fokhagyma összenyomva
    • ¼ tk chilipehely
    • 2 ek friss petrezselyem
    • 2 ek pirított fenyőmag
    • 20 gr vegán parmezán
    • só, bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra!
  2. A karfiolrózsákat keverd össze egy tálban az olivaolajjal, fokhagymával, chilivel és sóval! Helyezd egy sütőlapra és tedd be sülni! 15 perc után forgasd át, majd még hagyd 5 percig bent, amíg teljesen megsül, majd tedd félre ha kész!
  3. 2 csésze zöldség alaplevet és 4-5 csésze vizet önts el lábasba, majd forrald fel! Add hozzá a sót, majd főzd meg benne a tésztát, a csomag utasítása alapján! Az al-dente tésztát szűrd le, majd a fedőt rajta hagyva az edényen tedd félre, melegen tartva!
  4. Egy edényben melegítsd fel az olívaolajat és a 3 tört fokhagymát, amit piríts aranybarnára 1-2 perc alatt, majd vedd le a tűzről és tedd bele a chilipelyhet! Keverd bele a tésztát, petrezselmyet, fenyőmagot, fokhagymát, vegán parmezánt, a karfiolt, és mindezt keverd össze. Melegen tálald!
Ez is érdekelhet ➡  Paprikás-spenótos csicseriborsó curry (vegán)

Megjegyzés:

Lefedve pár napig eláll a hűtőben.


Tápérték:

  • Adagonként (1/4)
    • Kalória: 403 g
    • Zsír: 26,6 g
    • Telített zsír: 3,9 g
    • Nátrium: 283 mg
    • Kálium: 361 mg
    • Szénhidrát: 34,4 g
    • Rost: 4 g
    • Cukor: 2,5 g
    • Fehérje: 8,9 g
    • A-vitamin: 3%
    • C-vitamin: 60%
    • Kalcium: 4%
    • Vas: 13 %

További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Oszd meg - 1 kattintás!
Prove.hu
Viktória

Viktória

Vegán állatvédő