Tökéletes főétel egy csaldi ebédre vagy vacsorára. A fenyőmag (mely a fenyőfélék ehető magja) hozzáad egy kis bónusz fehérjét is, illetve A- és C vitaminban gazdag vegán étel, amit a gluténérzékenyek miatt kifejezetten gluténmentes tésztából készítünk. Az íze tökéletes, tápláló és garantált siker a tésztaimádók körében. Jó étvágyat!
Összefoglaló
Elkészítési idő (össz.): 30 perc
Kategória: Főétel
Típus: Gluténmentes, vegán, olasz konyha
Adag: 4 főre
Hozzávalók:
- Karfiol:
- 1 kisebb fej karfiol (580 gr) megtisztítva, kisebb rózsáira szedve
- 2-3 ek olivaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- ¼ tk chili pehely
- ¼ tk só
- Tészta:
- 480 ml zöldség alaplé
- 340 gr glutén- és tojásmentes száraztészta
- 60 ml olivaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összenyomva
- ¼ tk chilipehely
- 2 ek friss petrezselyem
- 2 ek pirított fenyőmag
- 20 gr vegán parmezán
- só, bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 230 fokra!
- A karfiolrózsákat keverd össze egy tálban az olivaolajjal, fokhagymával, chilivel és sóval! Helyezd egy sütőlapra és tedd be sülni! 15 perc után forgasd át, majd még hagyd 5 percig bent, amíg teljesen megsül, majd tedd félre ha kész!
- 2 csésze zöldség alaplevet és 4-5 csésze vizet önts el lábasba, majd forrald fel! Add hozzá a sót, majd főzd meg benne a tésztát, a csomag utasítása alapján! Az al-dente tésztát szűrd le, majd a fedőt rajta hagyva az edényen tedd félre, melegen tartva!
- Egy edényben melegítsd fel az olívaolajat és a 3 tört fokhagymát, amit piríts aranybarnára 1-2 perc alatt, majd vedd le a tűzről és tedd bele a chilipelyhet! Keverd bele a tésztát, petrezselmyet, fenyőmagot, fokhagymát, vegán parmezánt, a karfiolt, és mindezt keverd össze. Melegen tálald!
Megjegyzés:
Lefedve pár napig eláll a hűtőben.
Tápérték:
- Adagonként (1/4)
- Kalória: 403 g
- Zsír: 26,6 g
- Telített zsír: 3,9 g
- Nátrium: 283 mg
- Kálium: 361 mg
- Szénhidrát: 34,4 g
- Rost: 4 g
- Cukor: 2,5 g
- Fehérje: 8,9 g
- A-vitamin: 3%
- C-vitamin: 60%
- Kalcium: 4%
- Vas: 13 %