Most olvasott cikk
Csodálatos kisfilm készült a hurrikánból mentett állatokról (már nézhető)

Csodálatos kisfilm készült a hurrikánból mentett állatokról (már nézhető)

Csodálatos kisfilm készült a hurrikánból mentett állatokról

Szívszorító és vidám egyszerre – a Mercy For Animals által készített 10 perces kisfilm azokról a bátor hősökről szól, akik hátrahagyott állatok tucatját mentették meg, amikor a környéken természeti katasztrófa tombolt. Ők a Hurrican Heroes.

2018 szeptemberben csapott le a Florence hurrikán, ami főként Észak- és Dél-Karolina, Georgia, Virginia, Maryland és az északkeleti New Jersey államokat érintette az USA-ban. Hatalmas árvizek, szélviharok, kipusztított erdők maradtak a vihar után – és rengeteg halott állat, akit a gazdák otthagytak, mert csak tárgyként tekintettek rájuk.

Szerencsére Jay Yontz and Kristin Hartness, a Ziggy’s Refuge vegán állatmentő szervezet vezetői összefogtak a Mercy For Animals csapatával, és közösen segítettek a bajba jutott állatokon.

Hány állatot mentettek meg?

  • 50 csirkét,
  • 3 malacot,
  • 3 kutyát,
  • 1 szarvast

Te is megnézheted ingyen az állatmentésről és az állatok első reakcióiról készült kisfilmet itt, angol nyelven:

 

Az állatok ma is a Ziggy’s Refuge farmján élnek békében, és soha többé nem lesznek tárgynak tekintve.

Nem minden állat ilyen szerencsés

Miközben emberek százezreit evakuálták az érintett területekről, addig a haszonállatok védelmére és megmentésére semmilyen törvény nem létezik az Egyesült Államokban. Így a gazdák hagyták őket a bezárt ketrecekben és épületekben meghalni, esélyt sem adva nekik a túlélésre. Sőt, valószínűleg sokan a későbbi kártérítés reményében szándékosan hagyták veszni az állatokat. Ezzel feláldozva az értékes és pótolhatatlan életet a profit oltárán. Hát nem szörnyű?

Nem ez az első eset, hogy állatok ezrei halnak meg természeti katasztrófa által. A Floyd hurrikán 1999-ben csapott le Észak-Karolina államra, és több mint 2 millió csirke, pulyka és egyéb állat fulladt meg a hatalmas árvízben, szintén bezárva és minden esélytől megfosztva.

A jó hír viszont az, hogy ezeknek a szörnyűségeknek nem kell megtörténnie. Azért voltak bezárva ezek az állatok, mert a gazdák levágásra vagy eladásra tartották őket. Csak azért, hogy az emberek húst, tejet és tojást fogyaszthassanak.

Ha megváltoztatjuk a keresletet, tehát nem vásároljuk meg ezeket a bezárt, kihasznált állatokat, akkor idővel meg fog változni a kínálat is, és csökkenni fog az állatállomány.

Hiszünk benned, hogy képes vagy rá! Mindezt azért, hogy többé ne történjen ilyen kegyetlenség. Ha te sem szeretnél apró ketrecekben megfulladni, akkor kérlek ne tedd ezt másokkal se.

Ha érdekelnek az állatok, olvass további érdekes cikkeket a Prove.hu-n!

 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.