Most olvasott cikk
A Crocs azt tervezi, hogy 2021 végére teljesen vegán márkává válik

A Crocs azt tervezi, hogy 2021 végére teljesen vegán márkává válik

A megosztó, de tagadhatatlanul népszerű Crocs cipőmárka egy merész vállalást tett nemrég a szénlábnyomuk és környezeti hatásuk csökkentése érdekében. A listán szereplő célok egyike, hogy 2021 végére 100%-ban vegánná válna, azaz száműzné a fenntarthatatlan állati eredetű alapanyagokat.

Jelenleg a legtöbb Crocs vegán – beleértve a bolyhos bélésű klumpákat is, melyek szintetikus szőrméből készülnek. A legtöbb termékük Croslite-ból, egy újrahasznosított, gumiszerű anyagból készül, ezekhez tehát nem bántottak állatokat. Kizárólag a valódi bőrből készült modellek miatt nem mondható még vegánnak a vállalat.

Komoly lépések a fenntarthatóságért

Bár a Crocs már most is alkalmaz néhány környezetbarát gyakorlatot, nemrégiben bejelentették, hogy az elkövetkező években még fenntarthatóbbá kívánnak válni. Kezdetnek azt tervezik, hogy 2021 végére teljesen vegán márkává válnak, és minél több újrahasznosított anyagot használnak fel új termékeik előállításához.

Emellett csökkenteni kívánják a csomagolóanyagok felhasználását, átállnak megújuló energiaforrásokra az irodáikban és az elosztóközpontokban, valamint meg akarják találni a módját annak is, hogy a cipőik ne kerüljenek a hulladéklerakókba. A cégóriás minden fenntarthatósági törekvése egy újabb lépés afelé, hogy 2030-ra elérjék a karbonsemlegességet.

“Vállalkozásként mélyen elkötelezettek vagyunk az elszámoltathatóság mellett, és biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő csapat, az innovációk és a partnerek segítenek abban, hogy 2030-ra elérjük a nettó nullás célkitűzésünket”

– osztotta meg Andrew Rees vezérigazgató.

Az állati eredetű bőrről való átállás érdekében a vállalat kutatja és teszteli, hogyan lehet ezt az anyagot egy fenntarthatóbb növényi alapú változattal helyettesíteni.

Még ha vegánnak is minősül, mindenképp el akarják kerülni a műanyag használatát, ugyanis az még mindig káros lenne a környezetre. Más cipőgyártóknál már láthattak a vásárlók ananász-, alma- és gombaalapú bőrt, így nagyon izgalmas lesz, hogy a Crocs vajon ezekből szemezget, vagy új, egyedi alternatívát fejleszt ki.

(VegOut)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.