A Cosmic Skeptic alapítója, Alex O’Connor nem követ többé növényi étrendet

Alex O’Connor váratlan bejelentést tett közösségi oldalain: a Cosmic Skeptic csatorna alapítója, aki számtalan elgondolkodtató videót készített a veganizmus filozófiájáról, bejelentette, hogy ő maga nem vegán többé. Az okok egyelőre elég homályosak.

Február 12-én egy meglepő bejelentést tett YouTube-közösségének Alex, amelyben leírja, hogy egy ideje már nem vegán, nem hisz többé az egyéni életmódváltás sikerességében, és elkezdte visszavezetni az állati eredetű ételeket az étrendjébe, elsősorban a halat, de más húsokra is utalt.

Tette mindezt azért, mert elmondása alapján nem tudja fenntartani a növényi étrendet, és úgy érzi, hosszú távon mégsem olyan egészséges, mint gondolta. Habár ezt a feltételezést cáfolja a több mint százezer szakembert számláló Academy of Nutrition and Dietetics állásfoglalása, melyben az olvasható, hogy a növényi étrend minden életkorban és minden élethelyzetben megfelelő az emberek számára. Számos internetes híresség döntött úgy az elmúlt években, hogy nem folytatja tovább ezt az étrendet egészségügyi okok miatt.

Köztudott egyébként azok körében, akik aktívan követik O’Connor munkásságát, hogy jó viszonyt ápol Earthling Eddel, akit az egyik leghitelesebb és legkedveltebb vegán aktivistának tartanak világszerte. A követők kommentekben és egyéb fórumokon főleg arra kíváncsiak, vajon miért nem kért segítséget barátjától, Edtől, vagy akár egy szakképzett, a növényi étrendet ismerő és támogató dietetikustól.

A Cosmic Skeptic alapítója egyelőre homályosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy mi vezetett odáig, hogy visszalépjen az erős filozófiai meggyőződésétől. Posztjában belengette annak lehetőségét, hogy egy későbbi videóban részletesen kifejti a miérteket, és arról is biztosított mindenkit, hogy továbbra is elítéli a nagyipari állattartást, ebben továbbra is támogatja az állatjogi mozgalmat. Számos előadásban és videóban képviselte éveken át a veganizmust, ezért követői közül sokan csalódtak benne, követőinek száma meredeken esni kezdett.

Egyik legismertebb előadását 2019-ben adta Izraelben, egy állatjogi konferencián, ami sokakat inspirált a vegán filozófia megértésére, vagy az állatjogi mozgalom hatékonyabb terjesztésére.

 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.