Most olvasott cikk
Billie Eilish 26 millió rajongója előtt szólalt fel a hús- és tejipar ellen

Billie Eilish 26 millió rajongója előtt szólalt fel a hús- és tejipar ellen

Billie Eilish

A 17 éves énekes-dalszövegíró úgy döntött, az Instagram oldalán osztja meg gondolatait az élelmiszeripar által megkínzott és lemészárolt állatokról. Egy nemrég leleplezett Indiana állambeli tejipari vállalatról beszélt, amelyet pár hete buktatott le az ARM állatvédő szervezet.

A Fairlife márkát „prémium” kategóriásként hirdetik; a „legelőtől az üvegéig” szlogennel.

A leleplező videó szerint ez volt a történelem legnagyobb tejipari leleplezése, amit egy beépített ember végzett.

Legtöbbször tartom a számat, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van eldöntenie, mit akar enni vagy inni, és nem érzem, hogy szükségem van arra, hogy bárki arcába beletoljam a saját véleményem.

– írta Eilish egy Instagram storyjában.

Ha megnézed az általam közzétett videókat, és ezek után nem zavar, hogy TE megeszed ezeket az ártatlan élőlényeket, amiket csupán a te jólléted miatt kínoznak egész életük során… Akkor nagyon sajnállak.

– mondta 26 millió követőjének.

A felvételek azt mutatják, hogy a tejtermelők a borjakat röviddel a megszületésük után elkülönítik anyjuktól, majd rángatják, dobálják, és bántalmazzák őket. Mindezt azért teszik, hogy az anyaállat tejét utána az emberek használhassák saját célra.

A fiatal állatokat erőszakkal palackokból itatják, és ha ellenállnak annak, hogy ezeket gyakorlatilag ledugják a nyelőcsövükön, akkor megverik, illetve fellökik őket. A videón jól látható, hogy vannak állatok, melyeket büntetésből a márkajelző vasalókkal égetnek, azonban ezeket a halott borjúkkal együtt elrejtik a nyilvánosság elől. Az újszülötteket teherautókra rakják, és vágóhídra küldik.

Billie Eilish és a veganizmus

Megértem, hogy a húsnak jó íze van… és tudom, hogy azt hiszed, csak egy ember vagy, és “nem fog semmit változtatni, ha te nem eszel többet”. Ez a hozzáállás azonban tudatlan és ostoba.

– mondta Eilish.

Felhívja rá a figyelmet, hogy minden egyes személy segít elhozni a változást.

Eilish egy blogbejegyzésben nyilatkozta, hogy 2014-ben lett vegán. Állítása szerint több dolog is ösztönözte, például a rengeteg állatbántalmazás elítélése, illetve a tejtermékek egészségre és állatjólétre gyakorolt ​​negatív hatása.

Hagyjátok békén az állatokat.

– kérte rajongóit.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.