Tehenek százai estek áldozatul a kanadai Manitoba megye egyik legnagyobb tejiparának kigyulladt istállójában.

Körülbelül 60 tűzoltó segédkezett a tűz megfékezésében a Pennwood Tejiparban, ahol a lángok állítólag több istállót is felégettek, s ezekben nagyjából 1000 állat tartózkodott.

‘Jelentős veszteség’

A CBC jelentése szerint Kelvin Toews, a Steinbach tűzoltóparancsnoka azt állította, hogy „valószínűleg ez volt a legnagyobb istállótűz”, amivel valaha dolga volt.

”Nagyjából 1000 tehén volt akkor az istállóban, ebből 200 állatot tudtak csak kimenekíteni”

– tette hozzá.

„Volt dolgunk olyan istállótűzzel, ami csak egy vagy két istállót érintett, de ez már jelentős veszteség… Ilyenkor az történik, hogy a fakeret lángra kap, az ón ebből leesik, további dolgokat gyújt meg maga körül, és így terjed el a tűz.”

‘A tehenek csak üvöltenek’

Az egyik szomszéd farm tulajdonosa, Christina Braun azt mondta a hírportálnak, fogalma sem volt mi történik, amikor meghallotta a szirénákat.

„Ahogy mentem ki az ajtón, akkor hallottam meg a tehenek üvöltését.” – nyilatkozta.

H. Viktória
2015-ben váltottam vegetáriánus életmódra, majd 2019 februárjában lettem vegán. Eleinte etikai okokból váltottam, később láttam csak meg, milyen jó hatással van a veganizmus a fizikai és mentális egészségemre, valamint milyen sokat tesz a klímaválság megfékezéséért folytatott küzdelemben is. Mivel csak pozitív változásokat tapasztaltam, szeretném másokkal is megosztani ezt az életszemléletet, valamint ezzel is segíteni az állatoknak, embereknek és a Földnek, hogy egy élhetőbb és harmonikusabb világot teremtsünk a mostani és a következő generációk számára egyaránt.

Írd le a véleményed!