Gluténmentes vöröslencse-tortilla

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Két tányér nyári zöldbableves, mellette fokhagyma, répa, citrom

Krémes nyári zöldbableves – hidegen is fogyaszthatod

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Mogyorókrém egy barna tálban, benne habverő

Egészséges mogyorókrém házilag – így készül a „Notella”

A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a fehérjében gazdag és gluténmentes tortillaváltozatot.

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy egy könnyű vacsoráról, a vöröslencse-tortilla tökéletes választás lehet. Különböző fűszerek hozzáadásával kedvedre variálhatod az ízvilágot, lehet pikáns, zöldfűszeres vagy éppen fokhagymás. 

Ráadásul a vöröslencse-tortilla elkészítése könnyű és gyors, amit – hasonlóan bármilyen torillához – megtölthetsz kedvenc hozzávalóiddal.

Hozzávalók:

  • 120 g száraz vörös lencse
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál fokhagymapor (opcionális)
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A vörös lencsét alaposan öblítsd át, csepegtesd le és áztasd be 270 ml sós vízbe 3-4 órára.
  2. Ízlés szerint adj hozzá további fűszereket, pl. fokhagymaport, és egy erős turmixgépben mixeld homogén állagúra. Fontos, hogy ne maradjanak benne szemcsék, ezért ebben az esetben a késes aprító nem lesz elég.
  3. Hevíts fel egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, egy merőkanállal tegyél bele a tésztából, és a serpenyő forgatásával oszlasd el egyenletesen. Süsd közepes-alacsony lángon kb. három percig, majd ha látod, hogy a széle elkezdett kissé elválni, fordítsd át és süsd a másik oldalát még kb. két percig.
  4. Ezt a lépést ismételd meg a maradék tésztával is.

Az elkészült tortillákat megkenheted hummusszal, tölthetsz bele zöldségeket, vagy egyszerűen mártogatósokhoz is fogyaszthatod.

Ez a cikk is érdekelhet:

Malac fekszik ketrecben, belenéz a kamerába

Vascsővel vertek agyon kismalacokat – a magyar hatóságok szerint ez így szokás

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének