Vegán fokhagymakrémleves

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

Szürke színű, fekete szezámos fagylalt egy fehér tálban

Szezám Éjszakája fagylalt – misztikus ízek nyárutóra

Sütőtökös risoni fehérbabbal és pirított laskagombával fekete tányéron

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával – ősziesre hangolt mediterrán fogás

Ez az egyszerű fokhagymakrémleves jó barátunk lehet, ha egy gyors és könnyed levesre vágyunk. A fokhagymakrémleves egy igazán megunhatatlan klasszikus, ami tökéletesen felmelegít a hidegebb időkben.

A leves krémességét a növényi tejszín biztosítja, ezen kívül pedig csak olyan összetevőket tartalmaz, amik – jobb esetben – fellelhetőek bármelyik háztartásban.

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 1 fej fokhagyma zúzva vagy kisebb darabokra vágva
  • 200 ml rizs- vagy zabtejszín
  • 2 evőkanál zabliszt (vagy finomliszt)
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 8 dl zöldségalaplé vagy víz
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • friss petrezselyem aprítva (opcionális a tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy edényben hevítsd fel az olajat, majd vedd a lángot közepesen alacsonyra, és kezdd el rajta pirítani a vöröshagymát.
  2. Kb. 8 perc után jöhet hozzá a fokhagyma, majd további 2 perc pirítás után szórj rá két evőkanál zablisztet. Folyamatosan kevergetéssel hagyd, hogy halvány színt kapjon, majd öntsd fel a zöldségalaplével, és sózd, borsozd.
  3. Ha felforrt, vedd le a tűzről, botmixerrel krémesítsd el, majd add hozzá a növényi tejszínt. Tedd vissza a tűzre, forrald össze, majd kóstold, és ha szükséges, tegyél még bele ízlés szerint sót, borsot.
  4. Tálald pirítossal vagy krutonnal és friss petrezselyemmel.

Ez a cikk is érdekelhet:

Eritrit áttetsző csatos üvegben, benne kiskanál, mellette egy barna edénykében is eritrit látható

Az agyvérzést kockáztathatod, ha ezt a népszerű édesítőszert fogyasztod

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének