Mediterrán fehérbabsaláta rohanós napokra

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Madártej: vaníliaszósz tetején fehér habfelhők úsznak

Vegán madártej datolyakaramellel – nosztalgiadesszertezés csúcsra járatva

Dióval megszórt sütőtökös-spenótos saláta fekete tányéron, mellette villa

Sütőtökös saláta spenóttal és pirított dióval – könnyed, mégis tápláló fogás az őszi napokra

Szilvás morzsasüti felszeletelve, mellette egész és felezett szilvák

Szilvás morzsasüti – a tökéletes, egyszerre omlós és ropogós őszi desszert

A mediterrán fehérbabsaláta legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ha nincs időd egy bonyolultabb ebédet elkészíteni, akkor ezt neked találták ki, ugyanis néhány összetevőből seperc alatt egy laktató salátát tudsz készíteni.

Ez a mediterrán ízvilágú saláta a fehérbabnak köszönhetően laktató, emellett paradicsom, uborka és lila hagyma színesíti, amit egy frissítő petrezselymes-citromos-olívaolajos öntet koronáz meg. Bármikor és bármilyen alkalomra bevethető.

Ha további izgalmas salátákat szeretnél felfedezni, itt összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Hozzávalók:

  • fél kígyóuborka
  • 2 közepes paradicsom
  • 240 g főtt fehérbab (1 konzerv)
  • 2 szál újhagyma
  • fél fej lila hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem aprítva

Az öntethez:

  • egy citrom leve
  • egy gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. A lila hagymát vágd vékony félkarikára, majd sózd le, és hagyd 10 percet állni.
  2. Közben kockázd fel a paradicsomot és az uborkát, szeleteld fel az újhagymát, majd tedd egy nagyobb tálba. Ha konzerves fehérbabot használsz, egy szűrőben jól most át, csepegtesd le, majd öntsd hozzá a salátához.
  3. Apríts fel egy csokor petrezselymet, a lila hagymát egy szűrőben mosd át, csepegtesd le, és ezeket is keverd a salátához.
  4. Az öntethez keverd össze a zúzott fokhagymát, a citrom levét, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd öntsd hozzá a salátához és alaposan forgasd össze.

Ez a cikk is érdekelhet:

Édesburgonyás pásztorpite fekete tepsiben

Édesburgonyás pásztorpite – tápláló és szaftos fogás kevesebb mint egy óra alatt

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének