Majonézes krumplisaláta lilahagymával, kaporral egy világoszöld tálban

Kapros-majonézes krumplisaláta (vegán)

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Wokban szószókkal barnára sült dinnyehéj szezámmaggal, mellette kurkumás rizs, ázsiai hangulatú tányér

Wok’n’rind – avagy így lesz a görögdinnyehéjból tüzes ázsiai street food

Vegán Tom Kha leves fekete tányérban, mellette ázsiai asztaldíszekkel

Vegán Tom Kha leves – illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

A burgonyasaláta az év bármely időszakában ideális fogás lehet. Rengeteg változata létezik, mi most egy kapros-majonézes verziót hoztunk el nektek. 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg salátaburgonya
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 10 evőkanál vegán majonéz
  • 5 evőkanál 10%-os ecet
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • egy csokor friss kapor
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Alaposan tisztítsd meg a burgonyát. Főzd meg héjában (kb. 40 perc), közben néha ellenőrizd egy villával, hogy megpuhult-e. Ha elkészült, hámozd meg.
  2. Amíg fő a krumpli, pucold meg a hagymát, és szeleteld félkarikára. Sózd le, és hagyd állni 10-15 percet.
  3. Szeleteld fel a burgonyát egycentis szeletekre, és tedd egy nagyobb tálba. Add hozzá a hagymát, borsozd, és óvatosan forgasd össze.
  4. Forralj fel egy liter vizet, majd keverj hozzá négy evőkanál cukrot, négy evőkanál 10%-os ecetet, és öntsd rá a krumplira.
  5. Tedd a hűtőbe éjszakára.
  6. Másnap öntsd le róla a levét, majd készítsd el az öntetet.
  7. Egy tálban keverj össze tíz evőkanál majonézt, egy evőkanál mustárt, egy evőkanál porcukrot, fél citrom levét, egy evőkanál ecetet, egy csokor aprított kaprot, majd sózd, borsozd.
  8. Ezután az öntetet óvatosan forgasd össze a salátával.

Ez a cikk is érdekelhet:

Vaddisznócsalád városi környezetben, út füves szélén, a háttérben egy autó halad el épp

A közbiztonság hiányára panaszkodnak budapesti lakók, drasztikus megoldás lehet a válasz

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének