Így készül a vegán majonéz

így készül a vegán majonéz

A vegán majonéz elkészítése során a tojást többféleképpen lehet pótolni. Létezik szójatejes változat, de mi most a csicseriborsó-konzerv levét, más néven az aquafabát használjuk helyettesítőként.

Az aquafaba tökéletesen alkalmas a tojásfehérje helyettesítésére, ugyanis ugyanolyan kemény habbá verhető. Így használható sütemények készítéséhez, mint például ehhez az isteni csokoládé mousse-hoz.

Hozzávalók:

750 ml-hez

  • egy konzerv (kb. 200 ml) csicseriborsó leve (aquafaba)
  • 500 ml olaj
  • 1 evőkanál csicseriborsó
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Tedd a csicseriborsó levét turmixgépbe, vagy ha botmixert használsz, az ahhoz tartozó edénybe. 
  2. Adj hozzá egy evőkanál mustárt, egy evőkanál csicseriborsót, egy evőkanál ecetet és egy teáskanál sót, majd kezdd el turmixolni.
  3. Turmixolás közben folyamatosan, vékonyan csurgatva add hozzá az olajat. Néha ellenőrizd, hogy elérte-e már a kívánt állagot.
  4. Tetszőlegesen, ha sűrűbb végeredményt szeretnél, akkor adj még hozzá olajat, vagy ha hígabbat, akkor ne add hozzá mindet.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.