Kis Padlizsán étterem kívülről

Bezár Debrecen egyik kedvenc vegán étterme, a Kis Padlizsán

Október 5-én végleg bezárja kapuit a debreceni Kis Padlizsán, amely az elmúlt hét és fél év alatt a város gasztronómiai életének egyik meghatározó szereplőjévé vált. A népszerű étterem Facebookon jelentette be döntését, amelyet hosszas mérlegelés előzött meg.

A bejegyzésben az étterem tulajdonosai megköszönték a vendégek támogatását és lojalitását, amely végigkísérte őket a nehéz időkben is. „Köszönjük, hogy nyitottak voltatok ránk, és ezen a nem egyszerű terepen támogattatok bennünket!” – írták Facebook-oldalukon.

Az étterem nemcsak a helyi gasztronómia egyik úttörőjének számított, de a debreceni közönség számára is hiánypótló ételkínálatot biztosított. Debrecenben mindössze néhány olyan étterem üzemel, amely kínál vegán opciókat, ennek egyik fontos szereplője volt már 2016 óta a Kis Padlizsán.

Az elmúlt három év különösen nagy kihívást jelentett az étterem számára, de a Kis Padlizsán csapata, ahogyan a bejegyzés is hangsúlyozza, rendkívüli módon összetartott, és minden nehézséggel szembenézett. „Az a hozzáállás, amit veletek megtapasztalhattunk, az páratlan” – írják a közösség és a csapat erejéről.

Az étterem bezárásáig még van lehetőség a jól ismert ételek megkóstolására. A tulajdonosok arra biztatják a vendégeket, hogy látogassanak el hozzájuk az utolsó napokban is, és élvezzék ki a „hamisítatlan Padlis” ételeket. „Gyertek, egyétek ki az éléskamránkat!” – zárják soraikat humorral és szeretettel.

A Kis Padlizsán bezárása nagy veszteséget jelent a helyi gasztronómiai színtér számára, hiszen egy olyan hely búcsúzik, amely egyedi ételeivel és közösségépítő erejével valódi otthont teremtett a vendégek számára.

A debreceni vendéglátóhely bejelentése alig egy héttel azután érkezett, hogy a Balaton környéki vegánok egyik kedvenc célpontja, a Veganeeta Home is lehúzta a rolót, de az idei évben már több budapesti, kizárólag vegán ételeket kínáló étterem zárt be.

Ez a cikk is érdekelhet:

Gyakran készítik így a magyarok az ételt – a kockázatok mérséklése azonban nem könnyű feladat

Te milyen gyakran eszel rántott ételeket? Ha rajongsz az olajban

Vida Raul több mint nyolc éve vezet vegán projekteket – többek között a 296 ezer követővel rendelkező Csir Kevin Facebook-oldal alapítója, a 160 ezer magyart támogató Veganuár kihívás szervezője és a Prove jelenlegi főszerkesztője. 2023-ban egy országos turné keretében több mint 50 előadást tartott a veganizmusról magyar iskolákban. 2024 márciusa óta hazánk első és egyetlen Forbes 30/30-as vegán szakembere. Küldetésének érzi, hogy növelje a társadalmunk kollektív empátiáját az emberek és az állatok iránt.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Caponata, azaz szicíliai padlizsánragu egy fehér tányérban

Caponata – a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja

Körtés galette dióval és fahéjjal megszórva

Körtés galette dióval – rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének