A Prove szerkesztősége

Ismerj meg minket!

Cs.V.-Adrienn

Csernik-Varga Adrienn

FőszerkesztőCsernik-Varga Adrienn korábban sport-, majd gazdasági újságíróként dolgozott. Kamaszkora óta az volt az álma, hogy újságíróvá váljon. Nem sokkal azt követően pedig, hogy vegán lett, megjelent benne az igény, hogy a munkája is tükrözze az életmódját. Fontosnak tartja, hogy tudatos választásaival az öltözködés, étkezés, takarítás, vásárlás és az élet minden területén példát mutasson a kislányának. Amik igazán feldobják egy napját: egy jól sikerült interjú, az őszi és tavaszi napsütés, egy jó könyv és az, ha a kis családja repetázik egy-egy vegán fogásból.

Jobbágy Eszter

Üzletfejlesztési vezető & salesJobbágy Eszter üzletfejlesztési vezetőként és projektmanagerként több mint 13 évet töltött a legnagyobb hazai kiadóknál, emellett ügynökségi oldalon is szerzett értékes tapasztalatokat. Fontos számára, hogy munkája értéket képviseljen, amely valódi, edukatív tartalmakat hoz létre és innovatív megoldásokat kínál. Azt vallja, hogy élete eddigi tapasztalásai a Prove-on teljesednek ki és nyernek értelmet, ahol egy jó ügyet szolgálhat. Két csivava büszke gazdája, számos állatvédő szervezet aktív támogatója. Célja, hogy segítsen az összes kiszolgáltatott élőlényen.

Tóth Enikő

Tóth Enikő

Marketing vezetőTóth Enikő 2016 óta foglalkozik online marketinggel. Korábban B2B SaaS cégeknél bizonyított, de szeretett volna egy olyan területen dolgozni, ami a magánéletben is közel áll a szívéhez, így került a Prove-hoz. 8 éve váltott növényi alapú táplálkozásra elsősorban egészségügyi okok miatt. Gazdálkodás és menedzsment szakon végzett, ahol a szakdolgozatát a húsfogyasztás környezetgazdaságtani hatásairól írta. Hisz abban, hogy a megfelelő edukáció a kulcsa annak, hogy a veganizmussal kapcsolatos tévhiteket és gátakat ledöntsük.

Sárdi Barbara

ÚjságíróSárdi Barbara gyermekkori álma volt, hogy sportújságíró legyen. Sok évig élte ezt az álmot, idővel azonban érdeklődése más irányt vett: a környezetvédelem, a veganizmus és az egészségtudatosság váltak a kedvenc témáivá. Korábban egy könyvben is mesélt arról, hogyan váltott erre az életmódra közel 10 éve, és több főzőkurzust tartott a növényi étrendet népszerűsítve. A Prove írójaként szeretne minél több információt átadni az arra nyitott közönségnek, miért éri meg ezt az utat járni. Otthonát Scialla cicával osztja meg, aki ugyancsak nagy rajongója a vegán konyhának: imádja a tofut és a reggeli smoothie-kat.

Borda Zsanett, a Prove.hu szerkesztőségének tagja

Borda Zsanett

Korrektor, social media felelősBorda Zsanett többéves tartalomkészítői, online szerkesztői és korrektori tapasztalattal csatlakozott a Prove-hoz. Korábbi munkái során is élt a lehetőséggel, hogy a veganizmusról és a fenntarthatóságról informálja az olvasókat. Hiszi, hogy csakis a megfelelően tájékoz(tat)ott ember köteleződhet el a „nem ártás” elve mellett. Nyolcadik éve él növényevőként, és ezt tartja élete egyik legjobb döntésének.

Vida Raul - Prove alapító

Vida Raul

Prove alapító, laptulajdonosJVida Raul több mint kilenc éve vezet állatjogi kezdeményezéseket – többek között a 295 ezer követővel rendelkező Csir Kevin Facebook-oldal alapítója, a 160 ezer magyart támogató Veganuár kihívás szervezője és a Prove korábbi főszerkesztője. Korábbi országos turnéja során több mint 70 előadást tartott a haszonállat-védelemről magyar iskolákban. Jelenleg hazánk első és egyetlen Forbes 30/30-listás állatjogi szakembere. Küldetésének érzi, hogy növelje a társadalmunk kollektív empátiáját az emberek és az állatok iránt egyaránt.

A Prove vendégszerzői

Lajos Laura - Prove kreatív receptíró

Lajos Laura

Séf, tartalomgyártóLajos Laura több mint hét éve élvezi a vegán életmódot, amely számára nemcsak táplálkozási forma, hanem tudatos döntés a bolygó, az állatok és a saját egészsége érdekében. Vegán séfként és életmód tanácsadóként nap mint nap
azon dolgozik, hogy megmutassa: az etikus étkezés lehet változatos, izgalmas és nagyon is finom. Hiszi, hogy a jövő kulcsa a fenntarthatóságban, a tudatosságban és az együttérzésben rejlik – ezek az értékek pedig minden egyes receptjében ott vannak.

Varga Szilárd vegán séf - a Prove receptírója

Varga Szilárd

SéfVarga Szilárd több mint 25 éve dolgozik szakácsként, de 2019-ben végleg szakított az állati eredetű alapanyagokkal. Egy jógára épülő életmódváltó program során belső meggyőződésből váltott növényi étrendre, és azóta teljes szívvel ezt az utat képviseli. Szakmai tudását ma már a vegán gasztronómia szolgálatába állítja, hitelesen és szenvedéllyel. Célja, hogy inspirálja az embereket az együttérzőbb és tudatosabb étkezésre.

Nikházy Ádám - Prove.hu

Nikházy Ádám

ÚjságíróNikházy Ádám kommunikáció és médiatudomány szakon végzett. Több év irodai munkát hagyott maga mögött, hogy a fotózás iránti szenvedélye végre kiteljesedhessen. Legközelebb a dokumentarista fotográfia áll hozzá, amely szerinte jelentős szerepet játszik a társadalom visszatükrözésében. Egyre mélyebben elmerül a videókészítésben is, célja, hogy a dokumentumfilm eszközein keresztül mutassa be a minket körülvevő világot. A vizuális megjelenítés mellett az írás is fontos számára – így próbálja összetettebben, több nézőpontból is megközelíteni és közelebb hozni a közönséghez a választott témáit.

Hiszünk egy etikusabb világban

A Prove mögött felelős, tudatos szerkesztőség dolgozik azon, hogy egyszerre inspiráljon a változásra és tanítson valami újat mindennap. Lenyűgöző, saját készítésű vegán receptjeink és egyedülállóan gyakorlatias cikkeink az életmódváltás elsődleges forrásai lehetnek számodra is.

Több ezer cikkünk mind alapos, kritikus és tényszerű: kutatásokról írunk közérthetően, életmódtippeket adunk megbízható forrásból és tabukról írunk őszintén. És mindezekben az a közös, hogy mi határozzuk meg az irányt.

Ahhoz, hogy örökre megtarthassuk függetlenségünket és nonprofit státuszunkat, olvasói adományokra is szükségünk van. Ha hiszel egy növekvő online magazinban, amit nemcsak érdemes, de jó érzés is olvasni, akkor légy részese a sztorinknak egyszeri vagy havi adománnyal!

Szélsőségek és hatásvadászat nélkül közöljük az írásainkat.

Tájékoztatjuk olvasóinkat a legégetőbb globális problémákról, és érdemi, békés párbeszédre invitáljuk őket.

Célközönségünk a zöld, vegán, cruelty-free, etikus és növényi alapú termékek és életmód iránt érdeklődő olvasók.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének