A Mennyország szíve vegán étteremről egy belső fotó

Bezár egy budapesti vegán étterem – a döntés tragikus okra vezethető vissza

Egy ideig nem látogatható egy népszerű budapesti vegán étterem, a Mennyország szíve. A tíz éve alapított kifőzde egyik tulajdonosa elhunyt, ezért nem nyit ki a létesítmény egy darabig.

Rövid üzenet jelent meg egy budapesti vegán étterem, a Keleti pályaudvar mellett, a Nefelejcs utcában található Mennyország szíve Facebook-oldalán.

Üzletünk határozatlan ideig zárva tart. Köszönjük a támogatásukat és megértésüket!

írták.

A követők közül többen is aggodalmukat fejezték ki. Jelezték, bíznak benne, hogy a kifőzdét alapító malajziai házaspár – Karen és Richard – mindkét tagja jól van. Az étterem azonban hozzászólásában jelezte, éppen ellenkezőleg: az ideiglenes bezárás oka, hogy Richard elhunyt.

A világ különféle konyhái találkoznak a Mennyország szíve tányérjain

A kifőzdét 2015-ben nyitotta meg Karen és Richard. Karen a We Love Budapest tavalyi cikke alapján 26 éves kora óta főz, mint mondja, mindig is a főzéssel és mások megetetésével szorosan összefüggő megosztás és gondoskodás volt a motorja a konyhai tevékenységeinek.

A maláj és indonéz konyha mellett jól ismeri a thait és az indiait, de főzött ecuadori, kolumbiai, venezuelai és perui séfekkel együtt is, sőt Ecuadorban volt egy nagyon hasonló kis kifőzdéje is pár évig. Karen szerint az egyik legnagyobb erénye sütés-főzés terén, hogy jól tudja ötvözni a különböző konyhákat egy tányéron.

A Mennyország szíve menüs rendszerben működik, van ugyan leves, sült rizs és wokos tészta, de a fő attrakció a naponta változó menü. Ez nem a klasszikus leves-főétel-desszert triót jelöli: Karen naponta készít különböző salátákat, szószos, sült és párolt zöldségeket, ragukat, és attól függően, hogy kicsi, közepes vagy nagy menüt kérsz, a rizs mellé 3, 6 vagy 9 kísérő kerül a tányérra.

Ez a cikk is érdekelhet:

Százmilliókat lehetne jóllakatni, ha nem legyintenénk a világ legnagyobb pazarlására

Több milliárd ember jóllakhatna, ha a nagyipari állattartás takarmánytermesztése helyett

Csernik-Varga Adrienn korábban sport-, majd gazdasági újságíróként dolgozott. Kamaszkora óta az volt az álma, hogy újságíróvá váljon. Nem sokkal azt követően pedig, hogy vegán lett, megjelent benne az igény, hogy a munkája is tükrözze az életmódját. Fontosnak tartja, hogy tudatos választásaival az öltözködés, étkezés, takarítás, vásárlás és az élet minden területén példát mutasson a kislányának. Amik igazán feldobják egy napját: egy jól sikerült interjú, az őszi és tavaszi napsütés, egy jó könyv és az, ha a kis családja repetázik egy-egy vegán fogásból.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Gombakrémleves fekete tányérban, szürke felületen

Gombakrémleves csicseriborsóval – tápláló és melengető komfortfogás

Vegán Tom Kha leves fekete tányérban, mellette ázsiai asztaldíszekkel

Vegán Tom Kha leves – illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

Panna cotta kék tányéron, körülötte fügék, fügelevelek

Fügés panna cotta – légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének