Vegán borsókrémleves

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Piperade, baszk zöldségragu egy zöld tányérban, körülötte paradicsom, paprika és hagyma

Piperade – a baszkok egyszerű, színes zöldségraguja

Káposztás gnocchi kék tányérban, céklakrémmel körülvéve, rajta pirított tofukockák

Káposztás gnocchi céklakrémmel és füstölt tofuval – ünnepi ízek hétköznapokra

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

A borsókrémleves elkészítése azért egyszerű, mert nem igényel felügyeletet és mellette párhuzamosan haladhatsz más főzési folyamatokkal is. Ebben a receptben fagyasztott borsót használunk, ennek előnye, hogy könnyen hozzáférhető és egy olyan alapanyag, ami nagy valószínűséggel lapul a fagyasztódban.

Ráadásul a kész levesről nem fogod tudni megmondani, hogy nem friss borsóból készült, de természetesen használhatsz frisset is.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 500 g fagyasztott zöldborsó
  • 100 g zeller
  • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 900 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 4 evőkanál kókusztejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • friss citrom leve a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A zellert tisztítsd meg és vágd fel kisebb (kb. 1×1 centis) kockákra. 
  2. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat és add hozzá a borsót. Ha fagyasztottat használsz, pirítsd 4-5 percig, majd jöhet hozzá a zeller és a fokhagyma.
  3. Ha már elkezdett barnulni a fokhagyma (kb. még 2-3 perc), add hozzá a zöldségalaplevet, a kakukkfüvet és sózd, borsozd.
  4. Főzd még 20 percig, amíg a zeller és a borsó meg nem puhul, majd egy botmixerrel krémesítsd el.
  5. Tedd vissza a tűzre és jöhet hozzá a kókusztejszín. Forrald 1-2 percig és utána elzárhatod.
  6. A végén ízesítheted friss citrom levével és tálalhatod pirított magvakkal vagy pirítóssal.

Ez a cikk is érdekelhet:

Szurikáta fekszik az oldalán, az egyik mellső végtagjára dőlve

Szurikáták szaladgálnak Érden – az állatmentők szerint „Érd maga a szafari”

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének