Vegán pirítós élesztőpástétommal-min

Reggeli pirítós élesztőpástétommal (vegán)

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Sütőtökös risoni fehérbabbal és pirított laskagombával fekete tányéron

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával – ősziesre hangolt mediterrán fogás

Két bao zöldségekkel

Zöldséges bao – ázsiai street food különleges eszközök nélkül

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos víz
  • ½ csomag élesztő
  • fél teáskanál cukor
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ dl olaj
  • ½-½ kávéskanál őrölt kömény és majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 dl zsemlemorzsa vagy búzacsíra
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

  • A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és egy konyharuhával letakarjuk.
  • Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon 8-10 perc alatt megdinszteljuk.
  • Hozzáadjuk a fűszereket, még fél percig alacsony lángon pirítjuk, majd felöntjük az élesztős vízzel.
  • Felvesszük közepesre a lángot, majd amikor felforrt, besűrítjük kb. 1 dl zsemlemorzsával vagy búzacsírával, attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre, kenhetőre. Ha lágyabbra szeretnénk, adjunk hozzá kevesebbet.
  • 2-3 percig még kevergetjük, majd a legvégén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

Élesztőpástétom recept-min

Ez a cikk is érdekelhet:

Fekete macska fekszik a földön

Zárlatot rendeltek el, sötét szeánszok miatt korlátozták az örökbefogadást

Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének