Most olvasott cikk
Walesben válhat valósággá a világ első vegán steakháza

Walesben válhat valósággá a világ első vegán steakháza

vegán steakhouse Walles

A The Queen Inn étterem kezdetben húsos kínálatáról volt híres, majd a tavalyi Veganuary idején váltottak teljesen vegán menüre, most pedig egy újabb mérföldkövet szeretnének elérni.

Éppen egy évvel ezelőtt, az akkor zajló Veganuary kapcsán számoltunk be arról a megdöbbentő változásról, ami a walesi The Queen Inn konyháján történt.

Ahogy megírtuk, a pubot tulajdonló Edwards család az egyébként pangó januári forgalom okán úgy döntött, kipróbálnak valami újat. Ryan és Jane Edwards – az édesanya és fia – még 2021-ben lettek vegánok, ezért azt találták ki, hogy a tavalyi Veganuary apropóján teljesen vegánná alakítják a fogadó konyháját.

A váltáshoz nem fűztek sok reményt, a helyiek is meggondolatlanságnak tartották a lépést, ám legnagyobb megdöbbenésükre a januári forgalom az egekbe szökött, és több száz kilométerről is érkeztek vendégek a hír hallatán.

A 2022-es Veganuary olyan jól sikerült a The Queen Inn-nek, hogy a család úgy döntött, nem váltanak vissza a hagyományos konyhára, a fogadó pedig attól kezdve kizárólag vegán menüvel várja a beérkező vendégeket.

Hogyan lehetne tovább fokozni a változást?

Ez a kérdés sokáig lebeghetett az üzemeltető család fejében, hogy aztán az idei Veganuary-ra időzítve felfedjék a következő célt. Ők szeretnének a világ első növényi alapú steakháza lenni, ami még azon vegánok számára is elég erősen hangozhat, akik a világ top 10 vegánbarát városának egyikében élnek.

A nagyszabású elhatározáshoz a pub az izraeli Redefine Meat növényi húskészítményeket gyártó céggel társult, akik a 3D-nyomtatott alternatív fehérjeforrás ágazatának egyik meghatározó szereplői. Az általuk készített színhúsok ízükben, állagukban és textúrájukban is a megszólalásig hasonlítanak az állatokból készült ételekre.

Az alapötlet szerint az idei újítások is csak január hónapban kerültek volna fel a menüre, de a tavalyi évhez hasonlóan a most bevezetett változtatások következtében is számos pozitív visszajelzés érkezett, ezért nagy valószínűséggel maradnak a Redefine Meat termékei a kínálatban.

Az izraeli cég mellett a szlovén Juicy Marbles és az általuk gyártott hiperrealisztikus filet mignon is a kínálat része, és a tervek szerint ez is állandó szereplője lesz a menünek a továbbiakban, de a fogadó más gyártókkal is tárgyal, hogy tovább bővíthesse az alternatív húsos kínálatot.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.