Most olvasott cikk
Egy walesi pub a Veganuary hatására véglegesen átállt a vegán kínálatra

Egy walesi pub a Veganuary hatására véglegesen átállt a vegán kínálatra

A The Queen Inn tulajdonosai eredetileg csak egy hónapra tervezték lecserélni a menüt, de a hihetetlen sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, maradnak a vegán vonalon.

A walesi vendéglátósok már azzal bekerültek a Veganuary – a hazai Veganuár kihívás inspirációjául szolgáló nemzetközi mozgalom – idei népszerű résztvevői közé, hogy úgy határoztak, egy teljes hónapra lecserélik a menüt és 100%-ban vegán ételeket fognak felszolgálni.

Arra viszont talán senki – még a tulajdonosok sem – számított, hogy ekkora sikere lesz a növényi alapú menünek. Olyan pozitívan fogadták a vendégek a stílusváltást, hogy Edwardsék úgy döntöttek, a The Queen Inn a jövben is kizárólag vegán ételeket fog felszolgálni.

A hírt elvileg csak január 24-én akarták bejelenteni, de annyian szeretnének bejelentkezni erre a hónapra, hogy úgy látták, ideje hamarabb előállni a leleplezéssel, hogy aki esetleg nem jut be ebben a hónapban, az is megnyugodhasson, hiszen bizonyos értelemben most már minden hónap vegán lesz a pubban.

Honnan jött az ihlet?

A pubot üzemeltető Edwards család két tagja – Jane, az anyuka és Ryan, a fia – tavaly váltottak vegán életmódra. Innen jött az ötlet, hogy ne csak személyesen, hanem a családi vállalkozást is bevonva vágjanak neki a 2022-es Veganuary-nek.

Ryan 2020-ban vett részt először a kezdeményezésben, mert kíváncsi volt, hogy kibírná-e a váltást. Az év folyamán sikerült elhagynia az összes állati terméket, és nagyon pozitív egészségügyi változásokról számolt be. Biztos volt benne, hogy sikeres hónapot fognak zárni, de erre még ő sem számított.

Mindenki, aki támogatott minket, hozzájárult ahhoz, hogy az idei Veganuary legyen 17 év alatt a legforgalmasabb hónapunk. Híresek vagyunk a nagyszerű konyhánkról és az eddigi legjobb hónap 2021. december volt, de már most megközelítjük az akkori számokat, és jó úton vagyunk afelé, hogy 50%-kal nagyobb forgalommal zárjunk.

– olvasható a fogadó Facebook oldalán.

A pub növényi kínálata a tavalyi évben kezdett bővülni, szeptemberre pedig a menü 40%-a már vegán fogásokból állt, amire pozitív fogyasztói visszajelzések érkeztek. Ezután kezdtek el gondolkodni azon, hogy talán megérné teljesen átváltoztatni az étlapot.

A jövőben azt tervezik, hogy olyan ételeket is bemutatnak, amelyek a McDonanld’s vagy a KFC híres fogásainak „pubosított”, vegán verziói lesznek.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.