Egy walesi pub a Veganuary hatására véglegesen átállt a vegán kínálatra

A The Queen Inn tulajdonosai eredetileg csak egy hónapra tervezték lecserélni a menüt, de a hihetetlen sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, maradnak a vegán vonalon.

A walesi vendéglátósok már azzal bekerültek a Veganuary – a hazai Veganuár kihívás inspirációjául szolgáló nemzetközi mozgalom – idei népszerű résztvevői közé, hogy úgy határoztak, egy teljes hónapra lecserélik a menüt és 100%-ban vegán ételeket fognak felszolgálni.

Arra viszont talán senki – még a tulajdonosok sem – számított, hogy ekkora sikere lesz a növényi alapú menünek. Olyan pozitívan fogadták a vendégek a stílusváltást, hogy Edwardsék úgy döntöttek, a The Queen Inn a jövben is kizárólag vegán ételeket fog felszolgálni.

A hírt elvileg csak január 24-én akarták bejelenteni, de annyian szeretnének bejelentkezni erre a hónapra, hogy úgy látták, ideje hamarabb előállni a leleplezéssel, hogy aki esetleg nem jut be ebben a hónapban, az is megnyugodhasson, hiszen bizonyos értelemben most már minden hónap vegán lesz a pubban.

Honnan jött az ihlet?

A pubot üzemeltető Edwards család két tagja – Jane, az anyuka és Ryan, a fia – tavaly váltottak vegán életmódra. Innen jött az ötlet, hogy ne csak személyesen, hanem a családi vállalkozást is bevonva vágjanak neki a 2022-es Veganuary-nek.

Ryan 2020-ban vett részt először a kezdeményezésben, mert kíváncsi volt, hogy kibírná-e a váltást. Az év folyamán sikerült elhagynia az összes állati terméket, és nagyon pozitív egészségügyi változásokról számolt be. Biztos volt benne, hogy sikeres hónapot fognak zárni, de erre még ő sem számított.

Mindenki, aki támogatott minket, hozzájárult ahhoz, hogy az idei Veganuary legyen 17 év alatt a legforgalmasabb hónapunk. Híresek vagyunk a nagyszerű konyhánkról és az eddigi legjobb hónap 2021. december volt, de már most megközelítjük az akkori számokat, és jó úton vagyunk afelé, hogy 50%-kal nagyobb forgalommal zárjunk.

– olvasható a fogadó Facebook oldalán.

A pub növényi kínálata a tavalyi évben kezdett bővülni, szeptemberre pedig a menü 40%-a már vegán fogásokból állt, amire pozitív fogyasztói visszajelzések érkeztek. Ezután kezdtek el gondolkodni azon, hogy talán megérné teljesen átváltoztatni az étlapot.

A jövőben azt tervezik, hogy olyan ételeket is bemutatnak, amelyek a McDonanld’s vagy a KFC híres fogásainak „pubosított”, vegán verziói lesznek.

(Plant Based News)

Ez a cikk is érdekelhet:

Wokban szószókkal barnára sült dinnyehéj szezámmaggal, mellette kurkumás rizs, ázsiai hangulatú tányér

Wok’n’rind – avagy így lesz a görögdinnyehéjból tüzes ázsiai street food

Miért dobnád ki a görögdinnye héját, amikor az a konyhában

Kőrösi Bogdán írás iránti szeretete hosszú évekre nyúlik vissza. Az ELTE BTK egyetemi újságjának hasábjain és több online felületen jelentek meg cikkei, filmkritikái, beszámolói. Az írás mellett lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. A Mondolo Egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. A veganizmus jelenti számára azt az életfilozófiát, amivel kompromisszumok nélkül tud azonosulni, immáron közel egy évtizede.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Két bao zöldségekkel

Zöldséges bao – ázsiai street food különleges eszközök nélkül

Körtés galette dióval és fahéjjal megszórva

Körtés galette dióval – rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert

Panna cotta kék tányéron, körülötte fügék, fügelevelek

Fügés panna cotta – légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének