Most olvasott cikk
A Volkswagen újabb üzemi konyhája válik ősztől teljesen húsmentessé

A Volkswagen újabb üzemi konyhája válik ősztől teljesen húsmentessé

Nemsokára a német munkások kedvence, a currys-ketchupos kolbász is csak növényi formájában kerülhet a dolgozók tányérjára. A Volkswagen ugyanis nyár végétől a második éttermét teszi teljesen húsmentessé.

A szakácsok a környezettudatosság jegyében mintegy 150 bevált receptet fognak növényi alapon újragondolva elkészíteni. Nemsokára a központi étterem mellett az üzemi konyha is megkezdi az átállást, ahol egyelőre még kaphatóak az ikonikus kedvencek.

A cég nyilatkozata szerint egyre több dolgozó érdeklődött a vegetáriánus és vegán fogások iránt. Ugyanakkor a döntés nemcsak a dolgozók érdekeit és egészségét, hanem a fenntarthatósági törekvéseket is szolgálja. A cég hannoveri üzeme már korábban sikerrel állt át a növényi fogásokra.

„Az az idő, amikor a vegetáriánus ételek ördögtől valónak számítottak, végleg a múlté. A vegetáriánus konyha friss, változatos és rafinált.”

nyilatkozta a Német Szállodák és Vendéglátóhelyek Szövetségének (Dehoga) szóvivője.

A német autokonszern tehát tudatosan csatlakozik egy évek óta megfigyelhető trendhez. Németországban egy online kutatás szerint közel 40%-al nőtt a növényi alapú fogások iránti kereslet. A legnagyobb webes ételrendelési portál pedig 166%-os emelkedést tapasztalt 2020-ban a vegán rendelések tekintetében.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.