Most olvasott cikk
Az anyai ösztönöknek köszönheti a vidrakölyök az életét

Az anyai ösztönöknek köszönheti a vidrakölyök az életét

Vidrakölyök egy farönkre támaszkodva felfelé néz

Egy forgalmas útról, az autók közül mentett ki egy vidrakölyköt egy várandós amerikai nő. A leendő édesanya először azt hitte, macskakölyköt lát az úttest közepén. Miután közelebb ment, azután derült csak ki, hogy a bajba jutott csöppség egy újszülött vidra.

Hatalmas szerencséje volt annak a vidrakölyöknek, akit egy aggódó autós mentett meg egy forgalmas útról. Talán a várandós nő anyai ösztönei kapcsoltak be, amikor meglátta az út közepén heverő apró élőlényt – írja a CBS News. Samantha Pruitt nem tudott továbbhajtani, úgy érezte, muszáj segítenie a bajba jutott állaton.

Kiszúrtam valami nagyon aprót az út közepén. Odamentem, és láttam egy kevés vért. Úgy voltam vele, »hát, jól van…«, de aztán elkezdett mozogni és sírdogálni

– meséli a történteket Pruitt. „A mögöttem jövők csak kikerülték, senki nem állt meg segíteni” – teszi hozzá.

Az apró állatot valószínűleg cipelés közben ejtette el az édesanyja, aki megpróbálta átvinni a forgalmas úttesten.

A közösség is hozzájárult a vidrakölyök megmentéséhez

Az állatrendészet nem volt túl segítőkész az ügy kapcsán, így a közösség sietett Samantha segítségére. Nekik köszönhetően sikerült Pruittnak kapcsolatba lépnie a Wildlife Care Associationnel, akik gondjaikba fogadták a vidrakölyköt. A nonprofit állatmentő szervezet évente 7.000 állatot fogad be.

Volt egy kis felületi sérülés a farka végén, amit egyből kitisztítottunk. Kapott antibiotikumokat is

– mondta Sandra Foreman állatgondozási ügyvezető a Wildlife Care Associationtől.

Hozzátette, hogy nagyon ritkán találkoznak vidrákkal, és külön megköszönte Pruittnak, hogy megállt a vidrakölyök szorult helyzetét látva.

Azt hittem, egy kiscica. »Éljen, még egy cicus, mielőtt itt a baba!« De nem, egy vidrakölyök volt. Azt tilos megtartani. Ráadásul semmi tapasztalatom nincs vidrákkal. Nem tudnék róla gondoskodni, felelőtlenség lenne megtartani. Nagyon örülök, hogy megálltam. Nem hagyott volna nyugodni a dolog

– mondta Pruitt.

Az orvosok szerint a csöppség teljesen jó egészségügyi állapotban van. Amint kinyitja a szemeit, átszállítják egy olyan intézménybe, ami megfelelőbb módon tud róla gondoskodni. A tervek szerint a vidrát a kellő időben visszaengedik a természetbe, azon a környéken, ahol Pruitt rátalált.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.