232 kiló vegán állateledelt adományozott egy menhelynek a Vegapet

Sikerrel zárult a Vegapet kampánya, amelyben azt a célt tűzték ki, hogy vegán állateledelekkel támogatnak egy magyar menhelyet.

A gyűjtés azért jött létre, mert a koronavírus miatt a menhelyek adománygyűjtései is meghiúsultak, ezért nehéz helyzetbe kerültek anyagilag.

Facebook posztjukban azt írják:

“[…] a koronavírus miatt kialakult helyzetben a hazai állatmenhelyek is nagy bajba kerültek. Különösen igaz ez a vidéki, kevésbé támogatott szervezetekre. A Hangya Közösség felhívásából kiderül, hogy a járvány miatt bizonytalan ideig az adománygyűjtés is komoly nehézségekbe ütközik, ráadásul azok a vidéki menhelyek, akik eddig menzai maradékokból tudták kiegészíteni az állatok élelemzését, most az iskolák és az egyetemek bezárásával ettől a lehetőségtől is elesnek.

Kiindulópontnak összeállítottunk egy csomagot, melyben megtalálható 76,5 kg száraz kutyaeledel, 10 kg száraz macskaeledel és 80 liter (34,5 kg) csomósodó macskaalom.”

Az azonban mindenkit váratlanul ért, hogy egy hét alatt több, mint 319.126 Ft gyűlt össze. Így a szállítmányba összesen 182 kg teljes értékű növényi kutyaeledel, 50 kg teljes értékű növényi macskaeledel és 120 liter környezetbarát macskaalom került.

Vegapet - vegán állateledeleket adományoztak egy magyar menhelynek
Vegán állateledeleket adományoz a Vegapet // Vegapet Facebook

Magyarországon kívül Svájcból és Franciaországból is érkeztek utalások. Összesen 47 ember utalt, fejenként átlagosan 6790 forintot. A legkisebb adomány 500 Ft, a legnagyobb 60.000 Ft volt.

A 2010-ben alapított mátészalkai menhely több, mint 150 nehéz sorsú kutyáról gondoskodik. Emellett további 40 kutyájuk, illetve macskájuk van ideiglenes befogadóknál. A menhely tulajdonosa egyébként szintén vegán az állatokért.

A gyűjtés végén ingyen szállították el a menhelyre a csomagot, és ezzel garantáltan úgy segítettek, hogy szó szerint egyetlen állatnak sem esett baja.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.