vegán bolognai

Vegán vörös lencsés bolognai spagetti

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Jókai bableves tányérban, mellett kenyérszeletek, babérlevél, fokhagyma, petrezselyem és zöld paprika

Jókai-bableves: hagyományos ízek modern köntösben

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Egy tál kapros-olívás spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca, azaz az utcalányok tésztája – klasszikusan pikáns, halmentes verzióban

Jöjjön most az egyik legkedveltebb tésztaétel vegán változata, sok-sok zöldséggel felturbózva. Íme a vörös lencsés bolognai ragu receptje. 

A tésztaételeket általában mindenki kedveli. Nem nehéz összedobni őket, laktatóak és a vegán étkezésbe is jól beilleszthetőek. A bolognai spagetti vörös lencsés változata pedig az egyik legkedveltebb fogások közé sorolható.

Hozzávalók:

  • 1 bögre vörös lencse beáztatva
  • 250 g spagetti (lehet gluténmentes vagy teljes kiőrlésű is)
  • 1 konzervdoboz hámozott paradicsom
  • 1 fej közepes hagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2-3 szál sárgarépa apróra vágva
  • 2 zellerszár apróra vágva
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 3 db babérlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A hagymát alacsony lángon, kevés olívaolajon 8-10 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a zellert és a szárított bazsalikomot.
  2. A zöldségeket kb. 5 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és tovább pirítjuk a keveréket még 5-6 percig.
  3. Aztán jöhet a többi zöldség mellé a lencse is. Azért érdemes vöröset használni, mert azt nem kell feltétlenül beáztatni felhasználás előtt. Végül a raguhoz hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is, ha szükséges, kevés vízzel még felengedhetjük a szószt.
  4. Fűszerezzük babérlevéllel, oregánóval, sóval és borssal.
  5. Fedő alatt főzzük mintegy 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  6. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben, majd a lencsés bolognaival tálaljuk. A víz főzővizéből adhatunk a szószhoz kicsit hígításképpen. Ha szószosabbra szeretnénk, egy-két evőkanál sűrített paradicsomot és vizet, vagy pár löttyintésnyi passzírozott paradicsomot is tehetünk még hozzá.

 

Ez a cikk is érdekelhet:

Fiatal nő ül a számítógép előtt

ADHD-t diagnosztizáltak nálad? Étkezz így, hogy kordában tarthasd a tüneteket!

A Prove.hu vegán szemmel mutatja be a világot - növényi alapú receptek, riportok itthonról és a nagyvilágból, elemzések, véleménycikkek és még sok más.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének