Most olvasott cikk
Vegán sportoló nyerte az Óceánia Triatlont

Vegán sportoló nyerte az Óceánia Triatlont

Charlotte McShane vegán triatlonista átszakítja a szalagot első helyezettként az Óceánia Triatlonon.

Charlotte McShane, egy vegán triatlonista bizonyult a leggyorsabbnak egy óceániai megmérettetésen. Első triatlonversenyén családi hagyományt követve indult el, hétéves korában. Abban bízik, hogy növényi alapú életmódja és az így elért eredményei sokak számára inspirálóak lehetnek.

Az Oceania Triathlon (Óceánia Triatlon) sprintfutamát követően egy vegán sportoló, Charlotte McShane nyakába akasztották az aranyérmet. A megmérettetés elsősorban Ausztrália, Új-Zéland és a környező szigetvilág triatlonosait vonzotta.

A sportolók extra rövid távokon csaptak össze: 150 méter úszást 4 kilométer kerékpár követett, és ezt fejelték meg 1,1 kilométer futással. Charlotte összideje 14:23 lett.

Szuper jó érzés megnyerni egy versenyt, bármikor is van lehetőséged erre. Megragadni a szalagot és felemelni a magasba különleges dolog, határozottan sokkal jobban tudom ezt értékelni, mint mikor kicsit fiatalabb voltam

idézi a Vegan FTA az 1990-es születésű vegán triatlonistát.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte McShane (@charmcshane)

Nem ma kezdte a sportot

Charlotte Skóciában született, családja azonban 2005-ben Ausztráliába költözött, így ma már ausztrál színekben áll rajthoz. Mondhatni, a triatlon választotta őt, nem fordítva, miután testvérei és édesapja is ezt a sportot űzték.

Első triatlonos versenyén hétévesen vett részt. Az igazi versenyzési láz azonban csak később, 2001-ben kapta el, amikor édesapja a hawaii Ironmanen indult. Charlotte máig ezt az eseményt emlegeti, amikor arról kérdezik, mikor született meg benne a vágy, hogy profi versenyző váljon belőle.

2013-ban a londoni triatlon-világbajnokság U23-as kategóriáját is megnyerte. Szoros küzdelemben bizonyult a legjobbnak a 750 méter úszás, 20 kilométer biciklizés és 5 kilométer futás végére.

Nem csak triatlonista, vegán triatlonista

Charlotte közösségi oldalain is kiemelt helyeken hirdeti, hogy növényi alapú életmódot követ. Arról nem nyilatkozott, hogy pontosan mikortól vegán, a Great Vegan Athletes szerint mindenesetre „már nagyon hosszú ideje”.

Azt gondolom, ez a lehető legjobb étrend számomra, és az ideális életmód. Remek, ha inspirálhatok másokat is azzal, hogy még egy sportoló is lehet vegán

– jelentette ki.

Nincs ezzel egyedül, számos növényi alapú étrendet követő atléta teljesítménye jelenthet motivációt. Vegán sportoló győzedelmeskedett a közelmúltban a horvát súlyemelő bajnokságon, de tavaly húsz éve vegán atléta nyerte a Duatlon Európa-bajnokságot is. Világhírű vegán sportoló a Forma–1-es pilóta Lewis Hamilton és a teniszező Novak Djokovic is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.