Most olvasott cikk
Vegán tojássaláta

Vegán tojássaláta

Két szendvics egymás tetején egy fehér tányéron, amikben tofuból készült vegán tojássaláta és salátalevél van

Vegán tojássaláta? Igen! A növényi alapú, tojásra hajazó ételek Szent Grálja a fekete só: ezt ehhez a recepthez mindenképp szerezd be, nélküle nem lesz ugyanaz a végeredmény. Ma már szinte minden bioboltban kapható.

Ennek a salátának nemcsak az ünnepi asztalon, hanem bármikor helye van az étrendben. De friss leveles salátával vagy rukkolával akár az ebédre csomagolt szendvicsben is tökéletesen helyt áll.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 2 csomag bazsalikomos vagy natúr tofu (2×180 gramm)
  • 1 szál szárzeller
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 4 evőkanál tojásmentes majonéz
  • 4 evőkanál cukrozatlan növényi joghurt vagy tejföl
  • 2 teáskanál mustár (ha dijonit használsz, 1 és ½ teáskanál elég)
  • 1 evőkanál citromlé
  • fekete só
  • frissen őrölt bors
  • kurkuma (opcionális, a színe kedvéért)

Elkészítés

  1. Az egyik tofut kb. fél centis kockákra vágd fel, a másikat pedig morzsold minél apróbbra, majd forgasd össze egy evőkanál citromlével, ¼ teáskanál fekete sóval és egy teáskanál mustárral, majd tedd félre tíz percre.
  2. A szárzellert vágd fel egészen apró, maximum félcentis kockákra.
  3. Keverd össze a tofuval a majonézt, növényi joghurtot/tejfölt, két evőkanál metélőhagymát, további ¼ teáskanál fekete sót, egy teáskanál mustárt, jó sok frissen őrölt fekete borsot és a szárzellert. Opcionálisan adhatsz hozzá néhány csipet kurkumát a színe kedvéért. Kóstold, és ha kell, tegyél még bele sima tengeri sót vagy ízlés szerint akár még több fekete sót.
  4. Akkor érnek össze legjobban az ízek, ha legalább fél órára hűtőbe teszed. Tálald köretként vagy friss salátával szendvicsben.

© 2025 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének