Így készül a vegán „tofufeta”

vegán tofus receptek

A vegán „tofufeta” elkészítése nem igényel sok hozzávalót és bonyolult technológiát sajtkultúrákkal, mindössze néhány összetevőből elkészíthető. A végeredmény pedig egy krémes, sós és savanykás „sajt”, amit felhasználhatsz salátákhoz, szendvicsekhez, tésztákhoz vagy akár pizzafeltétnek is.

A tofu nagyon népszerű a vegán konyhában, ami nem véletlen, hisz az egyik legsokoldalúbb alapanyag. Készíthetsz belőle tortát, rántottát, vegán „tojáskrémet”, „túrót” és „szalonnát” vagy akár ezt a „feta sajtot”.

Hozzávalók:

  • 360 g natúr tofu
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fokhagymapor (vagy két gerezd zúzva)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt fekete bors
  • ½ teáskanál csilipehely (opcionális)

Elkészítés:

  1. Az első lépés a tofu előkészítése. A tofut vágd fel kb. 1 centiméter vastag szeletekre és helyezd rá papírtörlőre vagy egy tiszta konyharuhára. A tetejét is borítsd be az anyaggal, és súlyozd le egy nehezebb vágódeszkával, vagy könyvvel. Hagyd így egy órára, közben néhányszor cseréld szárazra a papírtörlőt vagy konyharuhát. Ezt a lépést helyettesítheted tofu presserrel, ha van ilyen a háztartásodban.
  2. Közben készítsd el a pácot. Egy befőttesüvegbe keverd el az olívaolajat, az almaecetet, a citromlevet és a többi fűszert. Ha túl szilárd, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet.
  3. A kinyomkodott tofut vágd egycentiméteres kockákra, tedd bele a befőttesüvegbe és óvatosan (hogy ne törjön össze a tofu) rázd össze a páccal.
  4. Tedd hűtőszekrénybe és hagyd 24-48 óráig, hogy összeérjenek az ízek, aztán máris fogyasztható.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.