vegán tofus receptek

Így készül a vegán „tofufeta”

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Vegán sushi, mellette evőpálcikák

Vegán sushi – a hagyomány és a kreativitás izgalmas ötvözete

Jókai bableves tányérban, mellett kenyérszeletek, babérlevél, fokhagyma, petrezselyem és zöld paprika

Jókai-bableves: hagyományos ízek modern köntösben

A vegán „tofufeta” elkészítése nem igényel sok hozzávalót és bonyolult technológiát sajtkultúrákkal, mindössze néhány összetevőből elkészíthető. A végeredmény pedig egy krémes, sós és savanykás „sajt”, amit felhasználhatsz salátákhoz, szendvicsekhez, tésztákhoz vagy akár pizzafeltétnek is.

A tofu nagyon népszerű a vegán konyhában, ami nem véletlen, hisz az egyik legsokoldalúbb alapanyag. Készíthetsz belőle tortát, rántottát, vegán „tojáskrémet”, „túrót” és „szalonnát” vagy akár ezt a „feta sajtot”.

Hozzávalók:

  • 360 g natúr tofu
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fokhagymapor (vagy két gerezd zúzva)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt fekete bors
  • ½ teáskanál csilipehely (opcionális)

Elkészítés:

  1. Az első lépés a tofu előkészítése. A tofut vágd fel kb. 1 centiméter vastag szeletekre és helyezd rá papírtörlőre vagy egy tiszta konyharuhára. A tetejét is borítsd be az anyaggal, és súlyozd le egy nehezebb vágódeszkával, vagy könyvvel. Hagyd így egy órára, közben néhányszor cseréld szárazra a papírtörlőt vagy konyharuhát. Ezt a lépést helyettesítheted tofu presserrel, ha van ilyen a háztartásodban.
  2. Közben készítsd el a pácot. Egy befőttesüvegbe keverd el az olívaolajat, az almaecetet, a citromlevet és a többi fűszert. Ha túl szilárd, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet.
  3. A kinyomkodott tofut vágd egycentiméteres kockákra, tedd bele a befőttesüvegbe és óvatosan (hogy ne törjön össze a tofu) rázd össze a páccal.
  4. Tedd hűtőszekrénybe és hagyd 24-48 óráig, hogy összeérjenek az ízek, aztán máris fogyasztható.

Ez a cikk is érdekelhet:

Anna Wintour, a Vogue korábbi főszerkesztője szőrmében, napszemüvegben sétál

Főszerkesztőjével együtt leváltja annak vitatott hóbortját is a legendás divatmagazin

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének