Ez a krémes, sütőtökös tészta recept a legjobb választás egy egészséges, könnyed őszi vacsorához. Sokan a sütőtök hallatán édes receptekre asszociálnak, pedig számos sós étel is készülhet belőle, például ez az alább leírt isteni zsályás-rozmaringos tészta, vagy egy currys krémleves, amelynek a receptjét már korábban olvashattátok.

Hozzávalók:

  • fél kg száraz tészta, tojás nélküli
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kg sütőtök
  • 200 ml kókusztejszín
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • egy marék friss zsálya
  • egy marék friss rozmaring
  • ½ teáskanál szerecsendió
  • fél citrom
  • bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A sütőtököt vágd négybe, a fej fokhagymának pedig vágd le a tetejét egy éles késsel, locsolj rá egy kis olívaolajat, sózd, csomagold alufóliába és tedd be őket a sütőbe 40 percre.
  3. Amíg sül, addig főzd meg a tésztát.
  4. Ha megpuhult a sütőtök (szedd le a héját) és a fokhagyma (ha kicsomagolod az alufóliából ki tudod nyomni a krémes fokhagymát belőle), akkor tedd őket egy tálba és botmixerrel krémesítsd el.
  5. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a kockára vágott hagymát, 4-5 perc elteltével az apróra vágott rozmaringot és zsályát és pirítsd még 2-3 percig. Öntsd hozzá a kókuszkrémet, add hozzá a fűszereket, majd a sütőtökkrémet és forrald fel.
  6. Keverd el a tésztával, és tálaláskor facsarj rá friss citromlevet.