Hozzávalók:
- 3 csésze zabpehely
- 1 és ¼ csésze vegyes magvak (például dió és mandula)
- 1/3 csésze napraforgómag
- 3 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál tengeri só
- 3/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1/3 csésze juharszirup vagy agavé szirup
- 1/3 csésze sütőtökpüré
Elkészítés:
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- Keverjük össze a zabpelyhet, a magokat, a cukrot és a sót egy nagy tálban.
- Egy kis serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat és a juharszirupot, majd adjuk hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőtökpürét, és keverjük össze.
- Öntsük ezt a masszát a száraz hozzávalókra, és oszlassuk el úgy, hogy mindenhol befedje.
- A keveréket egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük kb. 20-25 percig, félidőben megkeverve. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül.
Tipp: Gyümölcsökkel és növényi tejjel szuper reggeli.

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.