Vegán reggeliVeganuárVeganuár receptek

Vegán sütőtökös granola recept

Vegán sütőtökös granola recept

Hozzávalók:

  • 3 csésze zabpehely
  • 1 és ¼ csésze vegyes magvak (például dió és mandula)
  • 1/3 csésze napraforgómag
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 3/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 1/3 csésze juharszirup vagy agavé szirup
  • 1/3 csésze sütőtökpüré

Elkészítés:

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. Keverjük össze a zabpelyhet, a magokat, a cukrot és a sót egy nagy tálban.
  3. Egy kis serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat és a juharszirupot, majd adjuk hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket és a sütőtökpürét, és keverjük össze.
  4. Öntsük ezt a masszát a száraz hozzávalókra, és oszlassuk el úgy, hogy mindenhol befedje.
  5. A keveréket egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük kb. 20-25 percig, félidőben megkeverve. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül.

Tipp: Gyümölcsökkel és növényi tejjel szuper reggeli.

Sütőtökös granola vegán recept

Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.