Vegán sütőtökös brownie

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Gombakrémleves fekete tányérban, szürke felületen

Gombakrémleves csicseriborsóval – tápláló és melengető komfortfogás

Ha szeretnél egy kis őszi varázst csempészni a hétköznapjaidba, vagy egy isteni desszerttel megörvendeztetni a szeretteidet, akkor ez a vegán sütőtökös brownie éppen neked való.

Bár a meleg sütőtökös rétes vagy a fűszeres sütőtökös latte már mindenkinek ismerősen csenghet, most olyan receptet hoztunk, amely egy kicsit újragondolja ezt a klasszikus alapanyagot.

A sütőtökös brownie amellett, hogy egy különleges desszert, egyszerre teremt őszi hangulatot a konyhába és elégíti ki tökéletesen az édesség iránti vágyat. Ráadásul ez a recept rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető, így pillanatok alatt megörvendeztetheted családodat és barátaidat ezzel az őszi csemegével.

A sütőtök és a brownie kettősében találkozik a selymes sütőtökkrém és a gazdag csokoládé, így a sütőtökös brownie nemcsak ízben, hanem textúrában is izgalmas élményt nyújt.

Hozzávalók:

9 szelethez

  • 300 g nyers sütőtök
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 120 g mogyoróvaj
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 50 g vegán étcsokoládé
  • 40 g cukor vagy egyéb édesítő
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra.
  2. Vágd négybe a sütőtököt, helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 45-50 percig, amíg teljesen puha nem lesz.
  3. Addig vágd durvára az étcsokoládét, majd tedd félre.
  4. Ha a sütőtök elkészült, pucold meg, turmixold össze, és mixeld hozzá a mogyoróvajat, a kakaóport és a cukrot is.
  5. Tedd a tésztához a zabpehelylisztet és a szódabikarbónát, alaposan keverd el, majd a durvára vágott étcsokoládét is keverd bele.
  6. Egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe nyomkodd bele a tésztát, és süsd 180 ℃-on 20-25 percig.
  7. Felvágás előtt hagyd langyosra hűlni, és tálald ízlés szerint friss gyümölcsökkel vagy fagylalttal.

Ez a cikk is érdekelhet:

Nő válogat a bolt hűtőpultjából

A magyarok többsége alapélelmiszernek tartja – az orvosok vészjelző címkét tennének rá

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének