Most olvasott cikk
Vegán rebarbarás málnás sajttorta

Vegán rebarbarás málnás sajttorta

Vegán rebarbarás málnás sajttorta

Rebarbara imádat van. 

Habár a rebarbara szezon júniusban véget ér, ez a recept bármikor jól jöhet. A rebarbara nem gyümölcs hanem zöldség. Tápanyagban gazdag és kalóriában szegény. Az én sajttortámban málnával párosítottam, de jól illik hozzá az eper is.

Ezt a süteményt elkészíthetitek nyersen is, ha a szójajoghurt helyett több kókuszkrémet használtok, illetve a tetejére rebarbara helyett például bogyós gyümölcsöket tesztek.


Vegán rebarbarás málnás sajttorta

Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:

  • Az alaphoz:
    • 90g dió
    • 80g datolyapaszta
    • 1 evőkanál víz
    • 100 g friss rebarbara
    • 30 g fagyasztott málna
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • egy kevés datolyaszirup
  • A datolyakrémhez:

    • 180 g beáztatott kesudió
    • 80 g kókuszkrém (a konzerv kókusztejet fejjel lefelé tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a kókusztej 2 részre fog válni. Nekünk a krémesebb felére lesz szükségünk, nem a kókuszvízre. )
    • 1/2 citrom leve
    • 2 evőkanál datolya szirup (bármilyen szirupot használhatsz)
    • 3 evőkanál szójaoghurt (Használhatsz több kókusztejet is a szójajoghurt helyett, ha azt szeretnéd, hogy nyers legyen a süti.)
    • 1/2 tk. vanília

Vegán rebarbarás málnás sajttorta elkészítése:

  1. Kezdd a rebarbara elkészítésével. Mosd meg és szeleteld fel a rebarbara szárakat. Egy közepes méretű lábosban keverd össze a málnát, a citromlét, citromhéjat és a szirupot, Főzd fel a gyümölcsöket és forralás után 10-15 percig lassú tüzőn főzd tovább.
  2. Az alaphoz keverd össze a diót, a datolya pasztát és a vizet egy konyhagépben. A datolya paszta helyett datolyát is használhatsz. 
  3. Egy kisebb formát vagy muffin formákat sütőpapírral bélelj ki. A sütőpapír fedje le az oldalakat is.
  4. A kesudiót öblítsd át vízzel és egy konyhagépben keverd össze a többi hozzávalóval. 
  5. Addig mixeld, amíg szép krémes lesz. Adj hozzá még több szirupot, ha szükséges.
  6. Öntsd a krémet a formába. Óvatosan kanalazd a tetejére a rebarbara-eper keveréket. Késsel vagy kanállal oszlasd el a tetején. Tedd a tortát a fagyasztóba legalább 3 órára. Attól függően, hogy mennyire meleg a konyhád, vedd ki a tortát 15-25 perccel a fogyasztás előtt. A szeleteket le is fagyaszthatod, de nálunk hamar elfogytak. 

Megjegyzés:

Így néz ki nálam a kész vegán rebarbarás málnás sajttorta.

Vegán rebarbarás málnás sajttorta

Vegán rebarbarás málnás sajttorta

Vegán rebarbarás málnás sajttorta


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.