Rebarbara imádat van.
Habár a rebarbara szezon júniusban véget ér, ez a recept bármikor jól jöhet. A rebarbara nem gyümölcs hanem zöldség. Tápanyagban gazdag és kalóriában szegény. Az én sajttortámban málnával párosítottam, de jól illik hozzá az eper is.
Ezt a süteményt elkészíthetitek nyersen is, ha a szójajoghurt helyett több kókuszkrémet használtok, illetve a tetejére rebarbara helyett például bogyós gyümölcsöket tesztek.
Vegán rebarbarás málnás sajttorta
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- Az alaphoz:
- 90g dió
- 80g datolyapaszta
- 1 evőkanál víz
- 100 g friss rebarbara
- 30 g fagyasztott málna
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- egy kevés datolyaszirup
-
A datolyakrémhez:
- 180 g beáztatott kesudió
- 80 g kókuszkrém (a konzerv kókusztejet fejjel lefelé tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a kókusztej 2 részre fog válni. Nekünk a krémesebb felére lesz szükségünk, nem a kókuszvízre. )
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál datolya szirup (bármilyen szirupot használhatsz)
- 3 evőkanál szójaoghurt (Használhatsz több kókusztejet is a szójajoghurt helyett, ha azt szeretnéd, hogy nyers legyen a süti.)
- 1/2 tk. vanília
Vegán rebarbarás málnás sajttorta elkészítése:
- Kezdd a rebarbara elkészítésével. Mosd meg és szeleteld fel a rebarbara szárakat. Egy közepes méretű lábosban keverd össze a málnát, a citromlét, citromhéjat és a szirupot, Főzd fel a gyümölcsöket és forralás után 10-15 percig lassú tüzőn főzd tovább.
- Az alaphoz keverd össze a diót, a datolya pasztát és a vizet egy konyhagépben. A datolya paszta helyett datolyát is használhatsz.
- Egy kisebb formát vagy muffin formákat sütőpapírral bélelj ki. A sütőpapír fedje le az oldalakat is.
- A kesudiót öblítsd át vízzel és egy konyhagépben keverd össze a többi hozzávalóval.
- Addig mixeld, amíg szép krémes lesz. Adj hozzá még több szirupot, ha szükséges.
- Öntsd a krémet a formába. Óvatosan kanalazd a tetejére a rebarbara-eper keveréket. Késsel vagy kanállal oszlasd el a tetején. Tedd a tortát a fagyasztóba legalább 3 órára. Attól függően, hogy mennyire meleg a konyhád, vedd ki a tortát 15-25 perccel a fogyasztás előtt. A szeleteket le is fagyaszthatod, de nálunk hamar elfogytak.
Megjegyzés:
Így néz ki nálam a kész vegán rebarbarás málnás sajttorta.
További receptek a Prove.hu-n

Yoli vagyok, 4 éve Berlinben lakom. Ételfotósként, Bloggerként és Social Media Managerként dolgozom a földrajz tanulmányaim mellett. Majdnem 3 éve vagyok már vegán és egyik életem legjobb döntése volt! Célom, hogy minél több ember szemét és lelkét nyissam fel, hogy nyitottabb legyen a növényi táplálkozás felé.