Vegán Raffaello golyók

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

Két szelet káposztás rétes fehér tányéron

Káposztás rétes – pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata

Két bao zöldségekkel

Zöldséges bao – ázsiai street food különleges eszközök nélkül

Ha te is rajongója vagy a kókusznak, de unod már a hagyományos kókuszgolyót, akkor mindenképp ajánljuk az alábbi receptet. A végeredmény egy krémes, lágy, intenzíven kókuszos édesség.

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 2 csomag vegán vaníliás pudingpor (80 g)
  • 500 ml növényi habtejszín
  • 500 ml növényi tej
  • 80 g cukor

Elkészítés:

  1. A két csomag pudingot főzd meg fél liter növényi tejben a cukorral, majd keverd hozzá a kókuszreszelék felét és várd meg, míg teljesen kihűl.
  2. A hűtött habtejszínt verd habbá és óvatosan forgasd hozzá a kihűlt masszához.
  3. A maradék kókuszreszelék felét is keverd hozzá, majd formázz belőle kis gombócokat.
  4. Végül forgasd bele a golyókat a maradék kókuszreszelékbe.

Ez a cikk is érdekelhet:

Fekete-fehér tehén néz bele a kamerába

Újabb járvány jelent meg Magyarországon: a kéknyelv-betegség

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének