Most olvasott cikk
Vegán podcastot indított a Harry Potter-filmek sztárja

Vegán podcastot indított a Harry Potter-filmek sztárja

A két vegán aktivista és meghívott vendégeik a mentális egészség és az aktivizmus témakörét járják körbe, hogy kiderüljön, hogyan érhetünk el jelentőségteljes változásokat, miközben magunkra is odafigyelünk. Egyikőjüket már jól ismerhetjük a Harry Potter-filmekből.

Sokak számára jó eséllyel egyik hölgyet sem kell különösebben bemutatni. Evanna Lynch a Harry Potter-filmek kissé különc, de aranyszívű és mindig segítőkész Luna Lovegoodjaként hamar belopta magát mindenki szívébe, Dr. Melanie Joy pedig a karnizmus kifejezés megalkotójaként, a Beyond Carnism nemzetközi szervezet alapítójaként, valamint számos – magyarul is elérhető – könyv bestseller írójaként ismert név a veganizmust terjeszteni és népszerűsíteni vágyók körében.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evanna Lynch (@evannalynch)

Két nő, két történet, egy cél

Evanna 2013-ban lett vegán, miután elolvasta Jonathan Safaron Foer Állatok a tányéromon című könyvét, ami után elmondása szerint sokat gondolkodott az ember állatokhoz fűződő megromlott kapcsolatáról és a saját szerepéről az emberi felsőbbrendűség helyzetének fenntartásában.

Melanie 1989-ben került kórházba egy fertőzött húsból készült hamburger elfogyasztása után. Ez a pedig végül a vegánság útjára terelte őt. Új étkezési szokásainak megismerése közben szembesült a nagyipari állattartás borzalmaival és úgy érezte, sohasem tudna szánt szándékkal újra részt venni az állatkínzásban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie Joy (@drmelaniejoy)

Az állatok érdekében végzett munkásságuk és a veganizmus terjesztéséért, megértéséért és elfogadásáért tett erőfeszítéseik vitán felül állnak, ezért különösen örömteli a hír, hogy közösen vágnak neki ennek az új kalandnak. A Just Beings podcast adásait ezen a linken lehet elérni – de a legtöbb online podcast adatbázisban is megtalálható a műsor – és az eddigi megjelenésekből arra lehet következtetni, hogy heti rendszerességgel számíthatunk új epizódokra.

A beszélgetések fő témája a gondolkodásunk megváltoztatása lesz. A műsor házigazdái és meghívott vendégeik arra keresik a választ, hogyan tudunk egy ember és állat számára kedvezőbb, együtt érzőbb, nyugodtabb világot teremteni, miközben társas kapcsolatainkat és a saját életünket is javítjuk.

Sok éven keresztül az aktivizmusomat és a mentális egészségemet két különálló dologként kezeltem. Vagy nagyon befordultam és magamon dolgoztam, vagy nagy vehemenciával kampányoltam az állatok jogaiért. De mindig bűntudatom volt, ha egyik tevékenységet a másik kárára végeztem

nyilatkozta a Harry Potter-filmek sztárja a Plant Based News-nak.

Végső soron arra jutott, hogy ha hatékony és sikeres követe szeretne lenni azoknak a dolgoknak, amelyek számára a legfontosabbak, akkor nem hagyhatja figyelmen kívül a saját mentális egészségét, nem kezelheti külön a két dolgot.

Vegánok a digitális éterben

A podcast az egyik legjobb formátum, ha az ember sokakat szeretne viszonylag könnyen, kevés pénz- és energiabefektetéssel elérni. Ezt sok más vegán influenszer és YouTuber is hasonlóan gondolja, mert nem kell sokat keresgélni, hogy tematikus podcast adást találjunk.

Az egyik legismertebb vegán influenszernek, Earthling Ednek is elérhető a Disclosure Podcast névre keresztelt műsora, bár ez egy ideje már nem aktív. Régi személyes kedvencem a Food for Thought Podcast Colleen Patrick-Godreau-tól, ezt szintén ajánlom minden angolul tudó podcastrajongó figyelmébe. Akinek pedig nagyon megtetszik a Just Beings, az hallgasson bele Evanna korábban indított The Chickpeeps podcastjába is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.