Most olvasott cikk
Létezik egy luxus spa, ahol minden termék és szolgáltatás vegán

Létezik egy luxus spa, ahol minden termék és szolgáltatás vegán

Vegán luxus spa

A BareLuxury egy vegán, luxus wellness élmény, Greenwich Village-ben, New York City-ben.

A BareLuxury 2017 márciusa óta 100%-ban vegán termékeket használ. A kezelések közé tartozik többek között a vegánbarát manikűr, pedikűr, szempilla- és arckezelés. A weboldalukon azt írják, hogy a természetesebb, vegán termékek használata része a „végső spa élmény” elérésének.

„A gyógyfürdőnk termékei mind vegánok, parabén-, ásványi olaj-, glutén- és kegyetlenség-mentesek”

– nyilatkozta a BareLuxury.

„Manapság a spa-termékek tele vannak ártalmas kémiai anyagokkal, ezért mi inkább vegán és parabén-mentes termékeket használunk, és csak olyan márkáktól, amik jól ismertek a professzionális szépségiparban.”

Számos luxusüdülő, gyógyfürdő és ehhez hasonló helyek váltanak vegán menüre, összetevőkre és kezelésekre. Az Egyesült Királyságban még egy 100% vegán hotel is elindult nemrég – akkora sikerrel, hogy már a második hotel építését tervezik.

BareLuxury vegán spa

Ideje elhagyni az állatkísérleteket

A kozmetikumok állatokon való tesztelését már több, mint 40 országban betiltották és a vegán szépségápolási termékek iránt is gyorsan nő a kereslet – mutatta ki nemrég a Grand View Research.

A vegánbarát összetevők iránti kereslet növekedése részben annak a következménye, hogy a fogyasztók jobban odafigyelnek az egészségükre és biztonságukra, egyre tudatosabbá válnak, és emiatt a cruelty-free és környezetbarát termékeket választják.

A kutatás kimutatta, hogy a megkérdezettek 72%-a szerint az állatokon történő terméktesztelés „embertelen vagy etikátlan”, és sok vállalat oly módon reagál a közvélemény nyomására, hogy nyitnak az új, alternatív megoldások felé.

E cégek között megtalálható a Hershey csokoládégyár, valamint a Procter & Gamble kozmetikai márka is, mindkettő nyíltan beszélt az állatkísérletek megszüntetéséről.

Év elején az Egyesült Királyság vezető állatkísérleti laboratóriumának, a The Medical Research Councilnak bezárását ünnepelte a National Vivisection Society, az a nonprofit kampánycsoport, amely az állatkísérletek elleni kampányok mellett támogatja az etikus alternatívák fejlesztését is.

„A növekvő tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy az emberi vonatkozású tesztek sokkal megbízhatóbbak, mint az állatokat alapul vevő kísérletek. Reméljük tehát, hogy ezek a tervek a kutatóintézetek összehangolt munkáját jelzik, annak érdekében, hogy a félrevezető állatkísérleteket felváltsák a modern tudományos megoldások”

– mondta Jan Creamer, a NAVS elnöke.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.