Most olvasott cikk
Megérkezett Magyarországra a vegán KitKat

Megérkezett Magyarországra a vegán KitKat

KitKat V - vegán KitKat csoki a Nestlé által

Februárban robbant a hír, amiről a Prove.hu is beszámolt, hogy a Nestlé elkészíti az egyik legkedveltebb édességét vegán változatban is. A tervezett szeptemberi megjelenés sikerrel járt, és már most megtalálhatóak a boltokban a vegán KitKatek.

Bár a vállalat szerint nem csupán a vegánoknak készül a finomság, többnyire a rohamosan növekvő vegán fogyasztók érték el, hogy piacra dobják a KitKat növényi tej alapú változatát.

Alexander von Maillot, a Nestlé édesség üzletágának vezetője sajtóközleményükben úgy fogalmazott:

A közösségi média oldalakon egyik leggyakrabban hozzánk érkező kérdés, hogy mikor lesz végre vegán KITKAT. Örömmel jelenthetem be, hogy a kívánság hamarosan teljesül! Alig várom, hogy a fogyasztók végre megkóstolhassák az elképesztően finom új KITKAT változatot. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsivel több növényi alapú finomságot szeretne fogyasztani.

Rengeteg csokoládé-szakértő élelmiszermérnököt bevontak, hogy a lehető legjobb ízt alkossák meg, amit a márka kedvelői már megszokhattak, és különösen odafigyeltek, hogy a növényi tejből készülő csokit ne érezze senki kevesebbnek vagy lemondásnak a tehéntejes verzióhoz képest.

Louise Barrett, a veganizálási projekt egyik vezetője szerint:

Az új vegán KitKat fejlesztése során kiemelt szempont volt a tökéletes ízélmény. Az összetevők terén szerzett tapasztalatainkat felhasználva folyamatosan tökéletesítettük a terméket, amíg meg nem találtuk az eredeti csokoládés KitKat ínycsiklandó vegán alternatíváját.

A Nestlé közleménye februárban előrejelezte, hogy szeptembertől kereshetik a magyar fogyasztók a terméket, és ez meg is valósult: vannak, akik már meg is kaparintották több budapesti Spar-ból.

Nagy lehetőségek a piacon

A Nestlé évek óta hatalmas anyagi és emberi erőforrást fektet a növényi alapú termékek kifejlesztésébe és támogatásába. A cég már több rizs-, szója-, kókusz-, zab-, borsó- és mandula alapú tejterméket, húsutánzatokat, fagylaltot, kenőkrémeket és italokat dobott piacra a közelmúltban, melyekkel egyre több fogyasztót segítenek, hogy etikusabb, fenntarthatóbb változatra cseréljék az állati eredetű ételeket.

A cég és más piackutatások eredményei is azt állítják, hogy a mindenevők is nagyon lelkesek a vegán termékek kipróbálása iránt, sőt, többnyire ők fogyasztják ezeket, míg a vegánok csak kisebb arányban.

Alexander von Maillot hozzátette, hogy egy csendes, de határozott forradalom zajlik most az élelmiszeriparban, ugyanis egyre több ember ismeri fel, hogy a pénzével szavaz, milyen terméket és milyen világot szeretne építeni. Ezért abszolút úttörők ezen a piacon, hogy még több embernek biztosítsanak alternatívákat.

A KitKat V azon túl, hogy finom és etikusabb termék, 100%-ban fenntartható kakaóból is készül, amit a Rainforest Alliance tanúsít.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.