Most olvasott cikk
A Nestlé bejelentette: érkezik a vegán KitKat

A Nestlé bejelentette: érkezik a vegán KitKat

KitKat V - vegán KitKat csoki a Nestlé által

A Nestlé egy klasszikus édességével kedveskedik a növényi étrenden élőknek – érkezik a vegán KitKat.

Bár a vállalat szerint nem csupán a vegánoknak készül a finomság, többnyire a rohamosan növekvő vegán fogyasztók érték el, hogy piacra dobják a KitKat növényi tej alapú változatát.

Alexander von Maillot, a Nestlé egyik vezetője sajtóközleményükben elmondta:

Közösségi oldalainkon az egyik leggyakoribb kérelem, amit látunk, az a vegán KitKat, és boldogok vagyunk, hogy végre megvalósíthatjuk. Alig várom, hogy az emberek kipróbálhassák ezt az elképesztően finom új KitKatet. Mindenki számára ajánlott, aki egy kicsit is haladni akar a növényi alapú élet felé.

Az új íz, amit KitKat V-nek neveztek el, a tervek szerint már idén, 2021-ben elérhetővé válik világszerte, de nem egyszerre. Pontos országokat még nem lehet tudni, ugyanis egy ideig csak néhány hivatalos viszonteladó árulhatja kisebb mennyiségben, hogy megismerjék a visszajelzéseket, mielőtt világszinten terjeszteni kezdenék.

Rengeteg csokoládé-szakértő élelmiszermérnököt bevontak, hogy a lehető legjobb ízt alkossák meg, amit a márka kedvelői már megszokhattak, és különösen odafigyeltek, hogy a növényi tejből készülő csokit ne érezze senki kevesebbnek vagy lemondásnak a tehéntejes verzióhoz képest.

Louise Barrett, a vegán KitKat projekt egyik vezetője szerint:

Az íz egy kulcsfontosságú tényező volt a növényi alapú csokoládé során. Minden szakértelmünket felhasználtuk az alapanyagok, valamint tesztelés és tanulási folyamat során, hogy megalkossuk az eredeti KitKat ízletes vegán változatát.

Nagy lehetőségek a piacon

A Nestlé évek óta hatalmas anyagi és emberi erőforrást fektet a növényi alapú termékek kifejlesztésébe és támogatásába.

A cég már több rizs-, szója-, kókusz-, zab-, borsó- és mandula alapú tejterméket, húsutánzatokat, fagylaltot, kenőkrémeket és italokat dobott piacra a közelmúltban, melyekkel egyre több fogyasztót segítenek, hogy etikusabb, fenntarthatóbb változatra cseréljék az állati eredetű ételeket.

A Nestlé és más piackutatások eredményei is azt állítják, hogy a mindenevők is nagyon lelkesek a vegán termékek kipróbálása iránt, sőt, többnyire ők fogyasztják ezeket, míg a vegánok csak kisebb arányban.

Alexander von Maillot hozzátette, hogy egy csendes, de határozott forradalom zajlik most az élelmiszeriparban, ugyanis egyre több ember ismeri fel, hogy a pénzével szavaz, milyen terméket és milyen világot szeretne építeni. Ezért abszolút úttörők ezen a piacon, hogy még több embernek biztosítsanak alternatívákat.

A KitKat V már meg is kapta a vegán címkét, emellett 100% fenntartható kakaóból készül, amit a Rainforest Alliance tanúsít.

Amint Magyarországon is elérhető lesz, a Prove.hu mindenképp beszámol róla.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.