Most olvasott cikk
Vegán hotel félmilliárd forintért? – Mindenestül eladó egy teljesen állatbarát szálloda

Vegán hotel félmilliárd forintért? – Mindenestül eladó egy teljesen állatbarát szálloda

Vegán hotelként üzemelő 19. századi, gótikus stílusú kastély piros boltozattal, fákkal körülvéve

Bárki megvásárolhatja az Egyesült Királyság első teljesen vegán szállodáját. A festői környezetben, a Skót-felföldön elhelyezkedő butikhotel továbbra is magas foglalási számok mellett üzemel, a tulajdonosok nem anyagi gondok miatt válnának meg az üzlettől. Egész egyszerűen más kalandba szeretnének vágni, ezért árulják az épületet.

A Saorsa 1875 butikhotel öt évvel ezelőtti megnyitásáról lapunk is beszámolt. A dolog apropója az volt, hogy a Saorsa lett az Egyesült Királyság első száz százalékban vegán szállodája. Ez azt jelenti, hogy a – sok más helyen is elérhető – vegán étkezési lehetőségek mellett a szálloda minden területen figyelembe vette az állatmentességet.

A szobákban található kozmetikumok, bútorok, ágyneműk és minden egyéb használati cikk állati hozzávalóktól és állatkísérletektől mentes. A vegán hotel most 950.000 angol fontért (~442 millió forint) került a piacra. Akinek rendelkezésére áll ekkora pénzmennyiség és szívesen lenne tulajdonosa az Egyesült Királyság első vegán szállodájának, annak elérkezett a megfelelő alkalom – írta meg a The Courier.

A Perthshire-ben lévő szálloda a tulajdonosok szerint nagyszerűen működik. A 2024-es, de már a 2025-ös foglalások is szép számokat mutatnak, vagyis a tulajdonosok nem anyagi problémák vagy a döcögő üzlet miatt válnának meg a szállodától. Egyszerűen csak új kihívásokat, új kalandokat keresnek, ezért árulják a vegán hotelt.

Más kalandok felé nézünk. Nem az a helyzet, hogy leszállóágba került az üzlet, azért áruljuk [a szállodát], mert további izgalmas projektek várnak ránk

– mondják a tulajdonosok. „Reméljük, hogy jön valaki, aki tovább folytatja azt a munkát, amit eddig végeztünk. Ez egy különösen izgalmas és pörgős öt év volt” – tették hozzá.

Van Magyarországon teljesen vegán hotel?

A Saorsa mellett akad még néhány vegán szálloda a szigetországban. Így azok, akik utazásaik során sem szeretnének semmilyen kompromisszumot kötni, több lehetőség közül is választhatnak.

Magyarországon már kicsit rosszabb a helyzet, de talán nem is elvárás a legtöbb vegán számára, hogy a legutolsó díszpárna, WC-illatosító vagy kerti napozóágy is fenntartható, ökológiai forrásból származó és állatmentes legyen. Itthon már az is kifejezetten jó eredmény, ha biztosak lehetünk benne, hogy a szálláshely felkészült a növényi étrendet követők minőségi kiszolgálására – vagyis nem csak rizs, sült krumpli és pirított zöldségek, amik közül a vegánok választhatnak.

Akiket a nyaralás előtt érdekel, hogy mennyire felkészültek a hazai szálláshelyek a növényi étkezést folytatók kiszolgálására, azoknak ezt a cikket ajánljuk. Annyi bizonyosan elmondható, hogy a félpanziót is kínáló szálláshelyek egyre nagyobb számban tudnak vegánokat is fogadni. Viszont még mindig célszerű pontosan tisztázni, hogy mit is ért a hotel növényi étkezés alatt. Ahogy azt is, hogy az ott töltött éjszakák függvényében mennyire változatos menüt tudnak kínálni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.