Vegán levesVeganuár receptek

Vegán csorba recept

Vegán csorba

Hozzávalók:

  • 1 nagy répa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kicsi zeller
  • 3-4 szem krumpli
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárga- vagy zöldbab
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, bors, citromlé és egy szál lestyán
  • szójakocka (opcionális)

Elkészítés:

  1. A szójakockát (ha használunk) sós-vegetás vízben közepes lángon 10 perc alatt kicsit előfőzzük.
  2. A zöldségeket ízlés szerinti formákra daraboljuk.
  3. Egy nagy lábasban a hagymát alacsony lángon 5-6 perc alatt olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összes zöldséget (a krumpli  és a zöldborsó kivételével), és még pár percig pirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Beletesszük a rizst és a szójakockát, felvesszük magas lángra, felforraljuk, majd alacsony-közepes lángon főzzük tovább.
  5. Kb. 5 perc után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zöldborsót is.
  6. 15-20 percig főzzük, majd a lestyánt is hozzáadjuk. Közvetlenül a tűzről levétel előtt citromlével savanyítjuk.

Csorba leves recept

Kulcsszavak: csorbavegán leves
Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.