Hozzávalók:
- 1 nagy répa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi zeller
- 3-4 szem krumpli
- 2 evőkanál rizs
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg sárga- vagy zöldbab
- 2-3 evőkanál olaj
- só, bors, citromlé és egy szál lestyán
- szójakocka (opcionális)
Elkészítés:
- A szójakockát (ha használunk) sós-vegetás vízben közepes lángon 10 perc alatt kicsit előfőzzük.
- A zöldségeket ízlés szerinti formákra daraboljuk.
- Egy nagy lábasban a hagymát alacsony lángon 5-6 perc alatt olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összes zöldséget (a krumpli és a zöldborsó kivételével), és még pár percig pirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel, és sózzuk, borsozzuk.
- Beletesszük a rizst és a szójakockát, felvesszük magas lángra, felforraljuk, majd alacsony-közepes lángon főzzük tovább.
- Kb. 5 perc után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zöldborsót is.
- 15-20 percig főzzük, majd a lestyánt is hozzáadjuk. Közvetlenül a tűzről levétel előtt citromlével savanyítjuk.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.