Hozzávalók a tortaalaphoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 7,5 dkg édesítetlen kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4,5 dl növényi tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzászitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, az olajat és a vaníliakivonatot, majd a nedves masszát a szárazhoz adjuk, és egy fakanállal simára keverjük.
  4. Olajjal kikent, lisztezett (kb 18 centis) formába öntjük, és légkeverés mellett 40–45 perc alatt megsütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál vegán Nutella-szerű mogyorókrém, mogyoróvaj vagy mandulavaj

Elkészítés:

  1. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kakaót és a vegán Nutellát/magvajat.
  2. A tortát három részre vágjuk, megkenjük a krémmel, majd összeillesztjük.
  3. Kedvünk szerint díszíthetjük, például csokoládéforgáccsal.

Vegán csokitorta recept

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

1 hozzászólás

  1. A szóját nem tartom egészségesnek,nemcsak a nehezen emészthetôsége miatt,hanem a génmódosítás kockázata miatt. Úgy gondolom,a csicseriborsó gazdag,kockázatmentes, akár sós,akár édes változatban is megállja a helyét. Nyers finomságok receptjeit gyûjtöm, szívesen fogadnék hasonlót.

Írd le a véleményed!