Hozzávalók a tortaalaphoz:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 7,5 dkg édesítetlen kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 4,5 dl növényi tej
- 0,5 dl étolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzászitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
- Egy másik tálban összekeverjük a tejet, az olajat és a vaníliakivonatot, majd a nedves masszát a szárazhoz adjuk, és egy fakanállal simára keverjük.
- Olajjal kikent, lisztezett (kb 18 centis) formába öntjük, és légkeverés mellett 40–45 perc alatt megsütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál vegán Nutella-szerű mogyorókrém, mogyoróvaj vagy mandulavaj
Elkészítés:
- A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kakaót és a vegán Nutellát/magvajat.
- A tortát három részre vágjuk, megkenjük a krémmel, majd összeillesztjük.
- Kedvünk szerint díszíthetjük, például csokoládéforgáccsal.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.