Most olvasott cikk
Vegán csokis banánkenyér

Vegán csokis banánkenyér

vegán csokis banánkenyér

Ki szereti a banánykenyeret? Én nagyon. Ha már unjátok a hagyományos verziót, akkor próbáljátok ki ezt a csokis verziót. Nálunk nagyon hamar elfogyott. Ahogy minden receptem ez a recept is olaj- és cukormentes! A recept továbbá gluténmentes, de természetesen használhattok más fajta lisztet is.


Vegán csokis banánkenyér

Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:

  • 100 g *teff liszt

  • 110 g rizsliszt

  • 70 g almaszósz

  • 3 ek kesudióvaj

  • 2 ek cukormentes mogyoróvaj

  • 100 g puha datolya

  • 2 teáskanál vanília

  • 3 nagyon érett banán

  • 35 g kakaópor

  • 15 g karobpor vagy több kakaópor

  • 70 ml növényi tej

  • kb. 100 g szója joghurt

  • 80 g csokoládé csepp vagy apróra vágott étcsoki

  • egy kevés csoki a tetejére


Vegán csokis banánkenyér elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra (alsó, felső sütés). Bélelj ki egy kenyér formát sütőpapírral.

  2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, a 2 féle lisztet és a kakaó- és a karobport egy nagy tálban.

  3. Tedd a nedves összetevőket egy konyhagépbe, vagy erős mixerbe és dolgozd simára. A csokit még ne tedd bele. Add ezt a nedves keveréket a száraz összetevőkhöz, és keverd simára. Add hozzá a 80g csokoládé cseppet vagy apróra vágott étcsokit, és óvatosan keverd össze még egyszer. Kanalazd a formádba a masszát és tegyél a tetejére extra csokit, amennyit szeretnél.

  4. Süsd kb. 35-40 percig. De ne süsd túl sokáig, ne legyen száraz a süti.

  5. Legfinomabb melegen, mogyoróvajjal megkenve, de másnap is nagyon finom!


Megjegyzés:

* nem muszáj teff lisztet használnod, másmilyen is megfelel.

Vegán csokis banánkenyér recept


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.