Ki szereti a banánykenyeret? Én nagyon. Ha már unjátok a hagyományos verziót, akkor próbáljátok ki ezt a csokis verziót. Nálunk nagyon hamar elfogyott. Ahogy minden receptem ez a recept is olaj- és cukormentes! A recept továbbá gluténmentes, de természetesen használhattok más fajta lisztet is.
Vegán csokis banánkenyér
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
-
100 g *teff liszt
-
110 g rizsliszt
-
70 g almaszósz
-
3 ek kesudióvaj
-
2 ek cukormentes mogyoróvaj
-
100 g puha datolya
-
2 teáskanál vanília
-
3 nagyon érett banán
-
35 g kakaópor
-
15 g karobpor vagy több kakaópor
-
70 ml növényi tej
-
kb. 100 g szója joghurt
-
80 g csokoládé csepp vagy apróra vágott étcsoki
-
egy kevés csoki a tetejére
Vegán csokis banánkenyér elkészítése:
-
Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra (alsó, felső sütés). Bélelj ki egy kenyér formát sütőpapírral.
-
Keverd össze a száraz hozzávalókat, a 2 féle lisztet és a kakaó- és a karobport egy nagy tálban.
-
Tedd a nedves összetevőket egy konyhagépbe, vagy erős mixerbe és dolgozd simára. A csokit még ne tedd bele. Add ezt a nedves keveréket a száraz összetevőkhöz, és keverd simára. Add hozzá a 80g csokoládé cseppet vagy apróra vágott étcsokit, és óvatosan keverd össze még egyszer. Kanalazd a formádba a masszát és tegyél a tetejére extra csokit, amennyit szeretnél.
-
Süsd kb. 35-40 percig. De ne süsd túl sokáig, ne legyen száraz a süti.
-
Legfinomabb melegen, mogyoróvajjal megkenve, de másnap is nagyon finom!
Megjegyzés:
* nem muszáj teff lisztet használnod, másmilyen is megfelel.
További receptek a Prove.hu-n
Yoli vagyok, 4 éve Berlinben lakom. Ételfotósként, Bloggerként és Social Media Managerként dolgozom a földrajz tanulmányaim mellett. Majdnem 3 éve vagyok már vegán és egyik életem legjobb döntése volt! Célom, hogy minél több ember szemét és lelkét nyissam fel, hogy nyitottabb legyen a növényi táplálkozás felé.