Hozzávalók:
- 1 „lenmagtojás” (1 evőkanál lenmagliszt vagy lenmagpehely + 2 ½ evőkanál meleg víz)
- 1 közepes méretű, érett banán pépesítve
- 1/3 csésze mogyoróvaj vagy mandulavaj
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1/3 csésze mandulaliszt (vagy őrölt, nyers mandula, de más liszttel is helyettesíthető)
- 3/4 csésze zabliszt
- 1/3 csésze durvára vágott étcsokoládé vagy csokoládécsepp
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lenmaglisztet/lenmagpelyhet a meleg vízzel, és hagyjuk néhány percig állni, hogy sűrűsödjön: ez helyettesíti majd a tojást.
- Adjuk a lenmagos keverékhez a pépesített banánt, magvajat, kókuszolajat, barna cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, sütőport, sót és keverjük össze.
- Ezután jöhet hozzá a mandulaliszt és a zabliszt, amikkel alaposan összekeverjük.
- A csokoládécseppeket/étcsokoládédarabokat is hozzákeverjük, majd hűtőszekrényben 5-10 percig hagyjuk szilárdulni a masszát.
- Golyókat formázunk, majd a sütőpapíron enyhén kilapítjuk őket.
- 15-20 perc alatt készre sütjük (sütőfüggő, 15 perc után ellenőrizd).

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.