Hozzávalók:

  • 1 “lenmagtojás” (1 evőkanál lenmagliszt vagy lenmagpehely + 2 ½ evőkanál meleg víz)
  • 1 közepes méretű, érett banán pépesítve
  • 1/3 csésze mogyoróvaj vagy mandulavaj
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/3 csésze mandulaliszt (vagy őrölt, nyers mandula, de más liszttel is helyettesíthető)
  • 3/4 csésze zabliszt
  • 1/3 csésze durvára vágott étcsokoládé vagy csokoládécsepp

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lenmaglisztet/lenmagpelyhet a meleg vízzel, és hagyjuk néhány percig állni, hogy sűrűsödjön: ez helyettesíti majd a tojást.
  3. Adjuk a lenmagos keverékhez a pépesített banánt, magvajat, kókuszolajat, barna cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, sütőport, sót és keverjük össze.
  4. Ezután jöhet hozzá a mandulaliszt és a zabliszt, amikkel alaposan összekeverjük.
  5. A csokoládécseppeket/étcsokoládédarabokat is hozzákeverjük, majd hűtőszekrényben 5-10 percig hagyjuk szilárdulni a masszát.
  6. Golyókat formázunk, majd a sütőpapíron enyhén kilapítjuk őket.
  7. 15-20 perc alatt készre sütjük (sütőfüggő, 15 perc után ellenőrizd).

Csokicseppes keksz

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!