Vegán carbonara tofubaconnel

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Piperade, baszk zöldségragu egy zöld tányérban, körülötte paradicsom, paprika és hagyma

Piperade – a baszkok egyszerű, színes zöldségraguja

Mogyorókrém egy barna tálban, benne habverő

Egészséges mogyorókrém házilag – így készül a „Notella”

Vegán sushi, mellette evőpálcikák

Vegán sushi – a hagyomány és a kreativitás izgalmas ötvözete

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét a tojás és a sajt adja, mi ezeket növényi tejszínnel és sörélesztőpehellyel helyettesítettük.

Hozzávalók:

5-6 adaghoz

  • 500 g száraz tészta (tojásmentes)
  • 360 g füstölt tofu apró kockára vágva (helyettesíthető gombával)
  • 2-3 mogyoróhagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 500 ml vegán tejszín
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál miso paszta (elhagyható)
  • 1,5 teáskanál fekete só
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítés:

  1. Tedd fel főni a tésztát.
  2. Közben hevíts másfél evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben és add hozzá a hagymát, majd 5 perc elteltével a fokhagymát és pirítsd még 3-4 percig.
  3. Ezzel párhuzamosan egy külön serpenyőben hevíts szintén másfél evőkanál olajat és kezdd el közepes lángon pirítani a tofut vagy a gombát. Ha már aranybarna színű (kb. 12-15 perc), szórd meg fokhagymaporral, frissen őrölt borssal és add hozzá a szójaszószt. Pirítsd még 1-2 percig, majd add hozzá a hagymához.
  4. Öntsd hozzá a növényi tejszínt, majd jöhet bele a miso, a sörélesztőpehely, a fekete só és egy pár tekerés frissen őrölt bors.
  5. Forrald fel, majd keverd hozzá a petrezselymet és forgasd össze alaposan a megfőtt tésztával.

Ez a cikk is érdekelhet:

Egy tál kapros-olívás spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca, azaz az utcalányok tésztája – klasszikusan pikáns, halmentes verzióban

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének