Vegán borsókrémleves

A borsókrémleves elkészítése azért egyszerű, mert nem igényel felügyeletet és mellette párhuzamosan haladhatsz más főzési folyamatokkal is. Ebben a receptben fagyasztott borsót használunk, ennek előnye, hogy könnyen hozzáférhető és egy olyan alapanyag, ami nagy valószínűséggel lapul a fagyasztódban.

Ráadásul a kész levesről nem fogod tudni megmondani, hogy nem friss borsóból készült, de természetesen használhatsz frisset is.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 500 g fagyasztott zöldborsó
  • 100 g zeller
  • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 900 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 4 evőkanál kókusztejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • friss citrom leve a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A zellert tisztítsd meg és vágd fel kisebb (kb. 1×1 centis) kockákra. 
  2. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat és add hozzá a borsót. Ha fagyasztottat használsz, pirítsd 4-5 percig, majd jöhet hozzá a zeller és a fokhagyma.
  3. Ha már elkezdett barnulni a fokhagyma (kb. még 2-3 perc), add hozzá a zöldségalaplevet, a kakukkfüvet és sózd, borsozd.
  4. Főzd még 20 percig, amíg a zeller és a borsó meg nem puhul, majd egy botmixerrel krémesítsd el.
  5. Tedd vissza a tűzre és jöhet hozzá a kókusztejszín. Forrald 1-2 percig és utána elzárhatod.
  6. A végén ízesítheted friss citrom levével és tálalhatod pirított magvakkal vagy pirítóssal.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.