Hozzávalók:

  • 1 bögre barna lencse beáztatva
  • 500 g spagetti (lehet gluténmentes is)
  • 250 g gomba felaprítva
  • 2 konzervdoboz hámozott paradicsom
  • 2 fej közepes hagyma felaprítva
  • 2-3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2-3 db sárgarépa apróra vágva
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 3 db babérlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A hagymát alacsony lángon, olívaolajon 8-10 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a rozmaringot.
  2. Kb. 5 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és takarékon pirítjuk tovább 2-3 percig.
  3. Hozzáadjuk a barnalencsét és a gombát, ráöntjük a paradicsomkonzerveket és további kb. 200 ml vizet.
  4. Fűszerezzük babérlevéllel, oregánóval, sóval és borssal.
  5. Fedő alatt főzzük 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  6. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben, majd a lencsés bolognaival tálaljuk. A víz főzővizéből adhatunk a szószhoz kicsit hígításképpen. Ha szószosabbra szeretnénk, egy-két evőkanál sűrített paradicsomot és vizet, vagy pár löttyintésnyi passzírozott paradicsomot is tehetünk bele.

bolognai spagetti vegán-min

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.