Ha valaki kiadós reggelire vágyik, vagy éppen csak egy kis kényeztetés hiányzik neki, annak bátran ajánljuk ezt a vegán palacsintát. A banán és a chiamag párosítása meglepően finom végeredményt ad, feltétnek meg jöhet rá szinte bármi.
Hozzávalók:
- 1 bögre (80 gramm) zabpehely
- 1 nagyobb, érett banán
- 320 ml növényi tej
- 2 evőkanál tönkölyliszt vagy finomliszt
- 3 evőkanál chiamag
- ½ csomag (6 gramm) sütőpor
Elkészítés:
- Összekeverjük az összes hozzávalót egy robotgép segítségével.
- A palacsintákat süssük ki egy tapadásmentes serpenyőben. Mindkét oldalukat süssük át. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, fél evőkanál olajat vagy kókuszolajat tegyél a palacsinták alá. Általában nem kell mindegyik palacsinta előtt olajozni, elég csak a sütés alatt összesen egyszer-kétszer.
- Az elkészült palacsintákat tálald ízlés szerint banánszeletekkel, bogyós gyümölcsökkel meghintve, juharsziruppal, mogyoróvajjal vagy lekvárral megkenve.

Prove.hu
A Prove.hu vegán szemmel mutatja be a világot - növényi alapú receptek, riportok itthonról és a nagyvilágból, elemzések, véleménycikkek és még sok más.